2025-01-22
今日同朋友庆祝生日,就去咗喺石板街嘅怀旧西餐厅食semi-buffet lunch,餐厅打造复古风情,沙发卡位劲有feel,环境舒适约会,生日庆祝必去餐厅!一入到餐厅就见到个自助沙律吧,有多款小食、沙律同甜品。沙律🥗同菜都好新鲜,薯条🍟脆身比较令人惊喜系个忌廉三文鱼挞,三文鱼味浓郁,忌廉又够顺滑是日餐汤系粟米忌廉汤,有啲粟米粒🌽,味道好浓稠我哋再另外再加配两款主菜,多款经典西式菜肴香煎盲𫚧鱼柳配蔬菜伴罗勒番茄酱🍅鱼皮煎到香脆,而鱼肉肉质细嫩。鱼肉调味唔重,可以食到鱼本身嘅鲜甜,伴碟仲个薯仔,配上罗勒番茄酱,够哂饱肚澳洲谷饲肉眼牛扒🥩配蔬菜及小马铃薯伴黑胡椒汁5成熟嘅牛扒,外面煎到金黄色,一切开可以见到中间粉嫩。食落肉质柔软冇筋,肉汁丰富,满口油香甜品系出面自助吧任拎,今日嘅两款蛋糕🍰分别系蓝莓🫐芝士蛋糕同巧克力蛋糕芝士蛋糕口感软滑细腻,奶香味十分朱古力🍫蛋糕味浓但唔会好甜,蛋糕湿润松软餐厅仲有优惠二选一每日指定菜式半价优惠 *或* 生日当月庆生订座可获赠招牌火焰雪山一份
比较令人惊喜系个忌廉三文鱼挞,三文鱼味浓郁,忌廉又够顺滑
是日餐汤系粟米忌廉汤,有啲粟米粒🌽,味道好浓稠
我哋再另外再加配两款主菜,多款经典西式菜肴
香煎盲𫚧鱼柳配蔬菜伴罗勒番茄酱🍅
澳洲谷饲肉眼牛扒🥩配蔬菜及小马铃薯伴黑胡椒汁
芝士蛋糕口感软滑细腻,奶香味十分
朱古力🍫蛋糕味浓但唔会好甜,蛋糕湿润松软
餐厅仲有优惠二选一