2022-10-10 251 浏览
店舖坐落于轩尼诗道,出面有众多巴士站,人流和车流熙来攘往。系入面宁静中享受拉面,和外面形成鲜明嘅对比👀🍜豚骨汤拉面套餐 $110觉得🐷豚骨味不算太重,反而有啲似豆乳汤底😳 十分十分顺滑🌟 配有木耳、葱粒、紫菜和🥚流心蛋,面质也煮得刚好!🥗小龙虾籽沙律味道调较得刚好,上面会加小许虾干增加层次,就咁食都唔会过咸。四周放满紫菜,配合紫菜食又系另一种体验🥰 个人会喜欢配合紫菜食,比起就咁食会冇咁济~✨🍜虾味噌拉面套餐 $120汤底亦系十分顺滑,虾味会较猪骨汤底浓🆙配有🌽粟米、葱粒、🦐虾干、紫菜和🥚流心蛋。特别一赞系配拉面嘅✨🐷叉烧,好香!肥瘦适中(会夹杂着一点肥膏,但正正系呢啲肥膏令到个肉质淋滑和烧出油香👍🏼)🥟饺子饺子皮带微微烟靭,虽然肉馅唔系爆汁,但都唔会话干。配合黑醋,可以减低油腻感。环境:4/5传统日式拉面店嘅布局,可以坐系位度见到厨师用心制作食物🥰服务:4.1/5店员一入门口已经递上口罩套💕,送上食物嘅时候亦会提醒顾客小心个碗好热♨️贴心!食物:4/5本身会提供冰水和冰茶两种选择👍🏼 另外亦都会有蒜蓉酱、辣芽菜、七味粉和芝麻等提供,但我都系较喜欢就咁食拉面嘅原味!叉烧真系好好味🥹Rev

🍜豚骨汤拉面套餐 $110

🥗小龙虾籽沙律

✨🍜虾味噌拉面套餐 $120

🥟饺子

环境:4/5
传统日式拉面店嘅布局,可以坐系位度见到厨师用心制作食物🥰

服务:4.1/5

食物:4/5