2019-05-08 60 浏览
今日带妈妈去食好嘢,妈妈最钟意去啲环境好嘅地方坐,咁岩比我记得呢间隐秘嘅楼上西餐厅,好多friend都嚟试过,所以一于试吓。餐牌菜式都几多,除咗小食,都有意粉饭类𠮶啲,仲有扒类,实拣到一款啱嘅。墙上其实都仲有好多菜式系餐牌冇嘅。夜晚嘅话都仲有set dinner。Set dinner仲有包沙律汤同埋一杯嘢饮,所以都几抵㗎!我哋两个唔算大食所以嗌咗一个set dinner同埋一个main course,最后仲忍唔住带多咗个甜品。一开始先上包,见到OpenRice好多人系推介个餐包好搞笑😂不过质素真系唔错,左边𠮶个好香软,底个个好香脆。沙律:好开胃,系配啲黑醋嘅,而且我觉得配埋啲芝士几好食。菜汤:好多材料,味道正常Set A: 芝士BBQ酱烧猪仔骨虽然得3支骨,但系超大份!劲厚身!好多肉,个酱汁好正,而且d肉唔会好硬,配埋啲cheese好食!虽然个主菜唔错,但系隔离啲薯条都好好食呀!超级香脆,炸得好好!Carbonara with salted egg yolks好邪恶嘅一道菜🙈因为都几钟意食carbonara,所以就带咗过嚟试吓。呢个系比较creamy啲嘅,奶味重d,细食嘅我哋食完之后真

沙律:好开胃,系配啲黑醋嘅,而且我觉得配埋啲芝士几好食。

菜汤:好多材料,味道正常

Set A: 芝士BBQ酱烧猪仔骨

好邪恶嘅一道菜🙈因为都几钟意食carbonara,所以就带咗过嚟试吓。呢个系比较creamy啲嘅,奶味重d,细食嘅我哋食完之后真系觉得好饱🙈 意粉几有口感,唔错!

伯爵茶奶冻
虽然好饱,但系都系觉得食完个甜品先至圆满😂
好靓呀个杯同个甜品,心心眼😍伯爵茶味好香,而且个奶冻好滑,又几好食㖞!跟餐嘅话只系加$30,推介!

呢度静静地真系坐得几舒服㗎。我哋有book位,估唔到上到黎见到好多张枱都系留座,之后有啲walk in 黎嘅人都无位。所以如果想来嘅朋友建议都book位啦
2019-04-15
  • 伯爵茶奶冻