2019-04-03 65 浏览
话说上礼拜约左朋友去铜锣湾个头聚一聚虽则铜锣湾咩地方既菜式都有得食但系同个朋友都不约而同想食返中菜结果就去左呢间离Sogo 大约几分钟路程既忠记私房菜度食喇有选择困难既朋友唔洗担心 佢有d 二人餐俾我地简 当然我地都同样叫左个set 喇个人觉得汤水都几紧要 咁岩呢个set 都有 标榜私房靓汤 饮落的确冇味精感觉 清清甜甜陈年花雕醉鸭舌呢个餐前小食真系岩哂我地一路倾计 一路食 唔觉唔觉就食哂一兜 花雕酒味几浓 开胃之选稻庭乌冬北海道带子带子大大粒 轻轻两边略略煎过 配合佢地特制既芥末麻酱 的确令我地眼前一亮野菌芥末安格斯牛柳粒个set 包两个主食 呢个牛柳粒好既地方系牛柳粒肉质都几松软味道仲几香口野味干隆百宝生菜包生菜新鲜爽口 肉碎每一细粒都非常入味两个人食既话份量方面绝对满足倒你佢地仲会特别俾d 海鲜酱你 可以先食左个唔要酱既之后再食个有酱既睇下自己岩边个多d生炒蜡味糯米饭即叫即整 最衰唔系冬天 如果唔系真系岩哂除左个set 之外 我地仲叫多左个西兰花虫草花杞子炒斑片 斑片肉质结实西兰花新鲜 炒出黎都几有镬气最后食堆个set 包既绿豆沙糖水 今晚真系画上个happy ending
话说上礼拜约左朋友去铜锣湾个头聚一聚
虽则铜锣湾咩地方既菜式都有得食