2021-06-11
以前喺中环返工一直都有人介绍呢间餐厅,今日反而闲日先抽到时间去试吓餐厅位置喺小斜坡𠮶边,都揾咗一阵先揾到路~一坐低就即刻睇吓食咩!主打高级西餐来讲,我觉得选择都算唔少,叫做每种菜式都有少少~先同朋友冇人叫一个洋葱汤,以前喺中环第二间餐厅饮过,味道好清甜~ 呢间仲好饮,汤上面有小片半溶芝士同埋小多士,拉上嚟嘅时候仲有少少拉丝效果~ 饮落去都系好清新,洋葱好香然后点咗法式焗蜗牛做前菜,每只蜗牛上面有香草酱,而蜗牛就多汁又弹牙,好Match下面做伴碟嘅薯蓉都好好食,富牛油同奶油香味~主菜点左鸭腿,因为比较特别,唔系普通餐厅都有得食~食落去有少少干,不过好够味,同埋煎得好香,相信如果鸭腿肥啲一定会更加好食呢个黑毛猪排骨就比想像中好食,充满油脂,但系又唔会过肥~ 伴埋蜜糖柠檬汁好夹好好食最后到甜品,真系要大赞~ 呢个苹果酥皮好香,但系入边有keep住湿润嘅苹果蓉~ 云呢拿雪糕嘅味道都好香天然云呢拿味,冇香精味 一冻一红好夹另外餐厅店员都好有礼貌,仲会特登问客人意见,亦好勤于帮手加水 唔怪得见到好多回头客