2022-08-14 36 浏览
佐敦附近cafe林立,今晚因为太大雨,所以嚟左呢间一岀地铁站行1分钟就到嘅cafe。打开玻璃门,就闻到扑鼻而来嘅咖啡香,是刚刚新鲜冲煮那种。随著玻璃门关上,感受到店内嘅宁静悠闲,同外面急促嘈吵嘅弥敦道截然不同。呢到食物方便由主食、小食、沙律到甜品,饮品方面有咖啡、手冲、茶、cocktail到milkshake,作为一间主打西日式cafe嚟讲都有唔少选择。我地叫咗晚市二人套餐,包咗两份主菜,一份玉子烧早餐、一份意粉,甜品方面我哋升级咗做海妖提拉米苏玉子烧早餐份量足够,沙律菜新鲜,薯餠有惊喜虎虾球蝴蝶粉水准之内,冇特别惊喜冻/热 choco coffee朱古力味浓郁,同咖啡果balance得好好。系拉花化左少少,美中不足。海妖提拉米苏店员好细心,见我哋食完主菜主动问我哋要唔要上甜品,加分。店员即场制作面层嘅cream,好好食。下次再嚟,一定要试试佢地个hand drip。

玉子烧早餐
份量足够,沙律菜新鲜,薯餠有惊喜

虎虾球蝴蝶粉
水准之内,冇特别惊喜

冻/热 choco coffee
朱古力味浓郁,同咖啡果balance得好好。
系拉花化左少少,美中不足。

海妖提拉米苏

下次再嚟,一定要试试佢地个hand drip。