2022-09-20
估唔到,鬧市中都有精緻個性Cafe。Pastime位於轉角,藍白色主調,充滿希臘風格。店內環境舒適,令人心情放鬆。我同朋友都揀咗Set Lunch,價錢合理,份量頗大。🔷雞肉串陪希臘麵包 ($88)配合Cafe希臘風主題🇬🇷嘅人氣之選。鮮嫩嘅雞肉灑上特別香料,經過細心烤焗,加上新鮮蕃茄、青瓜同洋蔥,及惹味乳酪醬汁,相當美味。希臘麵包口感Q軟有嚼勁,包住豐富餡料一齊,真係大滿足!🔷卡邦尼煙肉水波蛋意大粉($88)由濃香芝士整成嘅creamy醬汁,放進炒得焦香嘅洋蔥及煙肉,增加味道層次感。意大利粉煮得al dente,份量亦夠多。水波蛋切開一刻,蛋黃緩緩流出,十分有療癒感覺。🔷蜜桃荔枝梳打🍑(+$18)賣相吸引,味道甜甜酸酸,唔會太甜,炎炎夏日飲,最適合不過。🔷接木骨花梳打💜(+$18)睇見個顏色已經feel到絲絲涼快感,味道富有清新花香,坊間比較少見,值得一試。Pastime 食物及飲品都用心製作,用料新鮮,甚有質素。趁住有少少空閑時間,又想放鬆一下心情的話,去Pastime係一個唔錯嘅選擇。
我同朋友都揀咗Set Lunch,價錢合理,份量頗大。
卡邦尼煙肉水波蛋意大粉
雞肉串陪希臘麵包