2020-07-12 181 浏览
我哋星期日在喺铜锣湾揾位食饭,最后拣咗喺罗素街意大利菜西餐厅方便喺铜锣湾一个马路就可以过返海。我哋先嗌咗两杯嘢饮一人一杯,一个荔枝梳打,甜甜地有啲梳打味炎炎夏日好refreshing。另一个就嗌咗新鲜奇异果果汁,完全饮得出佢系即榨奇异果味超浓,重要有啲果肉添。之后嗌咗一个忌廉汁青口,青口鲜甜,佢会跟三块焗法国面包啲脆加埋味浓既cream sauce系好match所以好快就清咗啦!之后order咗个墨汁意粉加大虾咁呢一个主菜呢就唔系周围都食到。佢𠮶咸味适中,𠮶个面好烟韧好presentable。跟意粉嘅𠮶两只大虾系绝对新鲜够大只同弹牙爽口鲜甜嘅。间餐厅因为系喺楼上,所以其实好安静。同朋友食饭好适合,个环境好清静优雅,Overall都推介。