2023-01-10
唔去开湾仔真系唔知,原来喺利东街后面,有唔少好有特色嘅酒吧同餐厅,Flagship就系其中一间♥️环境Flagship位于船🛳️街嘅尽头,出面有个招牌霓虹灯🌈,外面嘅空间已经够晒靓啦,但估唔到入面更特别,入到去就好似去咗外国咁,完全唔似喺香港💕餐厅有2层,装修以白色、蓝色同木为主题,令人好似置身喺架木船咁,好chill好舒服👍🏾完全唔觉得自己重系湾仔🤭食物呢度除咗环境好正之外,连食物都好别出心裁😋佢嘅菜式系充满创意嘅中西fusion菜八珍甜醋羽衣甘蓝沙律 $158唔好以为佢系普通嘅沙律,食落去原来系好好食,个醋酸酸甜甜,非常开胃👍🏾简直好似食紧糖醋排骨版嘅沙律😂麻唔辣四川蚬 $168首先,呢d蚬本身已经一粒沙都无,重非常之咁鲜甜🤤再配埋个麻辣汁同埋法包(只有辣味,真系唔辣🌶️)嚟食,原来都可以咁夹😍正🫶🏾避风塘猪扒 $338呢个猪扒系用西式嘅煮法,再配上中式嘅避风塘口味,估唔到又系咁夹,咁出色‼️餐厅系以慢煮嘅手法,将块西班牙黑毛猪扒煮到7至8成熟,再加埋d蒜攞去焗炉焗。而食落口,块肉好有弹性,重有唔少肉汁流出,配埋d蒜🧄🧄真系出奇地好食呀♥️连我唔系咁钟意食肉嘅人都争住食😝总括嚟讲,呢餐饭真系
食物
八珍甜醋羽衣甘蓝沙律 $158
麻唔辣四川蚬 $168
避风塘猪扒 $338
总括嚟讲,呢餐饭真系好有惊喜🌠无论喺环境、食物定服务都值5⭐️