2024-02-05 192 浏览
今日同我朋友行完中环街市,佢话想食泰国菜,但又话要打坐得舒服,好彩俾我揾到间Tommy Yummy ,完全可以满足佢要求。餐厅地方唔算大,但唔会话坐得好逼,如果想坐窗边露台打卡𠮶几个位。就一定要book枱。虎虾海鲜混乱杯面 卖相已经非常吸引,充满立体感。杯面炒得非常干身,而且冬阴功味好浓,配料海鲜有鱿鱼、青口,仲有一大只虎虾。椰子南姜鸡汤(二人份)非常足料,而且鸡肉嫩滑,鸡汤带有阵阵南姜和柠檬叶嘅香味,亦带椰奶嘅甜,整体浓郁开胃。芒果糯米饭呢度嘅糯米饭系用班兰汁整,所以带有阵阵班兰香味,整体芒果好甜,糯米饭黏口,份量唔少。椰香菠萝飘雪椰香味浓郁加埋菠萝嘅酸酸甜甜,味道非常之夹,饮起上似奶昔。总括而言,餐厅犹如闹市中的绿洲,系人来人往的中环,想Chill下或者想身心放松下,呢度系一个唔错选择。
虎虾海鲜混乱杯面
椰子南姜鸡汤(二人份)
芒果糯米饭
椰香菠萝飘雪