2016-10-21 1211 浏览
系Facebook见到呢间咁特别既甜品舖, 已经即刻bookmark左一定要黎试! 十点几去到, 等左大概5分钟就有位.餐牌既设计, 甜名既名同埋舖入面既装修都好有心思.朋友叫左Peach on the beach, 入面有流心白桃mousse, Moscato啫喱配乳酪雪糕侍应会系你面前摆盘, 佢都好乐意逐样答我地系咩黎个人觉得个mousse几特别, 整体味道都好夹, 唯独系个啫喱酒味太重, 有d抢味.Uji Matcha Lava 即系抺茶tart配柚子雪芭.抺茶味好重, 唔太甜, 完全系无得输! 抺茶控必试!跟餐加$18可以简一杯无酒精饮品原本谂住简Lemon fruit会好安全, 但一饮落去好似陈皮水.不过要赞下待应 (其应好似系老板娘) 佢离远见到我唔钟意饮既表情, 就问我地洗唔洗加糖水.加完真系好好多~下次会想试下个tea party set 或者紫薯tart.
十点几去到, 等左大概5分钟就有位.

餐牌既设计, 甜名既名同埋舖入面既装修都好有心思.

侍应会系你面前摆盘, 佢都好乐意逐样答我地系咩黎
Peach on the Beach

Uji Matcha Lava
抺茶味好重, 唔太甜, 完全系无得输! 抺茶控必试!

跟餐加$18可以简一杯无酒精饮品

不过要赞下待应 (其应好似系老板娘
) 佢离远见到我唔钟意饮既表情, 就问我地洗唔洗加糖水.

加完真系好好多~
Lemon Fruit Cocktail
2016-10-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
$100 (宵夜)
Peach on the Beach
Uji Matcha Lava