2022-08-22
📍#Channel 3 Tapas Bar & Restaurant (太子)太子通菜街228号地下♡推荐程度: 🌕🌕🌕🌕🌗🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺太子呢间酒吧绝对系环境气氛一流嘅酒吧🍻~ 可以预先book枱做生日庆祝 ~ 感觉非常有气氛!餐厅以西班牙菜为主,餐牌上不时都见到西班牙特色小食,充满西班牙风情,不得不提嘅系呢度嘅Bartender曾经获得2019年第11届香港调酒师大赛冠军🏆 一定要试吓呢度嘅Cocktail❤️🔥❣️#芝士墨西哥脆片 💰$40墨西哥脆片系餐前小食,可以无限任添,送酒确系一流🍻 cheer's!!!!!❣️#烟三文鱼沙律💰 $98烟三文鱼每片都好大片好长 够足料 沙律菜亦爽脆新鲜 🥗 ❣#烤和牛舌配蕃茄莎莎 💰$28件和牛蕃茄莎莎需叫两件起跳,牛舌上插着西班牙🇪🇸国旗,卖相颇有特色,而牛舌同蕃茄配搭亦得宜,但质感同味道就不过不失,未算好有惊喜。❣#西班牙啤酒烩慢煮牛面肉💰 $198牛面肉 肉质却非常腍,口感黏,而且牛味浓💛 大爱牛面肉,唔会好肥腻,又有丰富骨胶原。而且牛面肉份量好多,件件都好大件🤤薯蓉亦比想像中有surprise ,每一啖都好creamy 好滑
太子通菜街228号地下
♡推荐程度: 🌕🌕🌕🌕🌗
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
❣️#芝士墨西哥脆片 💰$40
❣️#烟三文鱼沙律💰 $98
烟三文鱼每片都好大片好长 够足料 沙律菜亦爽脆新鲜 🥗
❣#烤和牛舌配蕃茄莎莎 💰$28件
❣#西班牙啤酒烩慢煮牛面肉💰 $198
牛面肉 肉质却非常腍,口感黏,而且牛味浓💛 大爱牛面肉,唔会好肥腻,又有丰富骨胶原。而且牛面肉份量好多,件件都好大件🤤薯蓉亦比想像中有surprise ,每一啖都好creamy 好滑~
❣Long Island Iced Tea💰$128
传统口味,钟意饮酒 独孤求醉既都要黎试下。可以因自己口味同佢要求 vodka 多啲重口味、rum多啲易入口。自问千杯不醉就饮吧🍻
❣Sweet Day 💰$88
真系好似益力多味 但无益力多;慢慢饮先发现到佢其实系菠萝味。真系好易入口,连平时唔饮酒既我都忆比佢呃左,Girls 去既时候小心啲😍
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺