2017-10-25 1258 浏览
放工要赶去尖吵咀上堂,呢间南大门韩国料理系有位同学以前食过,觉得唔错,所以就带我地黎食。喺尖沙咀港铁站行过黎10分钟左右,都几方便。我地7点前到餐厅,无乜人所以唔洗等位,正!入到去环境几舒服,细细间店铺,座位唔会坐得太迫。望完Menu 我地就好快落单,员工态度唔错,有礼貌。落左单之后即刻上左前菜比我地食住等。有芽菜,南瓜肉,翠玉瓜,泡菜。我几镜意佢既芽菜同泡菜,食落好开胃,泡菜又唔会太辣。话咁快就上菜,我点左一份韩国杂锦拌饭,加埋少少韩国辣酱捞黎食好正,份量足,一个成年男性食完都好饱肚!食左一阵,个芝士年糕终于黎啦! 最惊喜系上面块芝士,好香口,又烟韧,盖过左啲本身无乜味既年糕,啲配菜都好食过啲年糕,同枱既朋友都一致认为块芝士系呢个菜最值钱既部份!另个一个朋友就点左韩国泡菜炒饭,不过上菜有啲慢,我地前面啲野差唔多食哂先黎。我地每人试左一啖,觉得都几辣下,好在餐厅有茶水供应,即刻饮番啖茶解解解辣。

入到去环境几舒服,细细间店铺,座位唔会坐得太迫。

前菜

韩国杂锦拌饭