2024-12-26 266 浏览
#圣诞 #庆祝 每逢开心星期五,我都会同同事出去觅食🥰😘呢间边度都食到嘅越南小店😋食过好多次,质素有一定有保证🌟🍽️ 软壳蟹黄姜饭 + 手撕鸡沙律 + 脆蛋鱼今次叫咗个未食过嘅软壳蟹黄姜饭,蟹炸到松脆,好多肉同蟹膏😋而最正系个手撕鸡沙律配埋檬粉汁酸酸甜甜好开胃,呢个脆蛋鱼嘅鱼柳炸到脆卜卜😍有惊喜,真系好滋味😋🍽️ 牛猪蕃茄汤檬粉 + 凤爪沙律 & 檬纸春卷每次嚟到食越南嘢梗系要食檬粉啦,呢个牛猪蕃茄汤檬粉,真系包罗万有,咩都有得试😍除咗有烤牛肉、生牛肉、猪扒、猪颈肉等等嘅材料可以食到越式嘅风味😋🎉依个凤爪沙律都系经典之一,无骨酸辣凤爪酸酸开胃之选,而越式檬纸春卷🤤食完真系好满足!🍽️ 拉茶红豆冰 & 青柠梳打食咗咁多煎炸嘢,红豆冰就成日都饮,但系今次一定要试埋佢哋嘅手拉茶红豆冰解解渴🤤而青柠梳打真系够晒清凉🥰饮完好舒服🍹/闹市高质越南菜🥗越男仔/#圣诞 每逢开心星期五,我都会同同事出去觅食🥰😘呢间边度都食到嘅越南小店😋食过好多次,质素有一定有保证🌟🍽️ 软壳蟹黄姜饭 + 手撕鸡沙律 + 脆蛋鱼今次叫咗个未食过嘅软壳蟹黄姜饭,蟹炸到松脆,好多肉同蟹膏😋而最正系个手撕鸡沙律配埋檬粉汁酸酸甜甜好开胃

🍽️ 软壳蟹黄姜饭 + 手撕鸡沙律 + 脆蛋鱼

🍽️ 牛猪蕃茄汤檬粉 + 凤爪沙律 & 檬纸春卷