餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

2018-10-18 3814 浏览
近日日本筑地巿场搬迁,已经无机会去。我个识食fd话铜记都有筑地啦,声称野食平民又可以叹住黎食㖞。原来佢讲紧呢间铜记楼上小店。二人餐有两个餐可以拣,好丰富同几抵咁。不过我地吾太肚饿,所以散叫。野饮有几多选择。我要左杯白桃乳酸特饮。味道似白桃汁沟益力多,仲有d果肉,消暑开胃一流。本身谂住叫普通玉子寿司,但见呢件火炙芝士玉子咁特别都系10蚊,只系贵普通玉子两蚊,于是拣左旧黎试。玉子火炙过真系惹味好多,加有面头半熔既芝士,真系同普通玉子无得比,必叫炸芝士年糕,一d都吾油。外皮炸到金黄微脆,中层年糕软棉,最入既芝士呈流心,层次感分明。炸物什锦有3款野食: 甘栗紫薯饼、蒜香炸薯条和炸鸡软骨,份量够3至4人分,都系58蚊,几抵食。三样炸物中,我最欣赏薯条,因为加左芝士粉,仲要系布满成条薯条,感觉同一般薯条好吾同,吾点茄汁仲好味。食左咁多炸物,最多整番个茶碗蒸下下火。个蒸蛋超滑,每啖都有蛋味,冬菇软绵,吾错。

野饮有几多选择。

我要左杯白桃乳酸特饮。
味道似白桃汁沟益力多,仲有d果肉,消暑开胃一流。
白桃乳酸特饮

火炙芝士玉子寿司

炸芝士年糕,一d都吾油。

炸物什锦

食左咁多炸物,最多整番个茶碗蒸下下火。
个蒸蛋超滑,每啖都有蛋味,冬菇软绵,吾错。
茶碗蒸

白桃乳酸特饮