2015-05-04
寻日(3-5-2015 Sun) 同男友去青衣城买啲o野顺便食lunch,,谂起上月行青衣公园,经过o既一间茶餐厅,于是走o黎食.我o地o黎到,室外都重有位,于是坐室外对住靓风景食,我o地分别要$35.00o既A餐,洋葱汁鸡扒煎蛋饭同$36.00o既C餐厦门炒米,大家都加$2.00要冻柠水少甜.冇耐,亚姐拎两碗汤o黎,唔知系咩汤,饮吓先,舀到有冬瓜,原来系冬瓜汤,味道o岩o岩清清地.之后冻柠水到o黎,唔甜系o岩o既,但唔多冻.然后食物到o黎, 橙红色o既厦门炒米几大碟,料就唔太多,有芽菜仔,蛋,火腿同虾仁,味道系唔太浓o既,米粉干身同爽.男友o既洋葱汁鸡扒煎蛋饭呢,我只食一啖鸡扒,因为我已经饱,我就觉得有少少咸.服务:当我o地饮o左两啖汤,亚姐走o黎问我o地可唔可以转枱,因为人o地6个人,冇枱.我o地被转去康文处o既长凳位,但枱系一张二人折枱.之后我发现,原来佢o地重有张折枱未开,咁我谂,点解佢o地唔开埋o个张揩枱加长俾o个六个人坐,而要我o地搬?冇错,我o地坐o个张系两张折枱拼埋,就算冇枱,我都唔介意佢o地搬走一张放o个边啰.点解唔识咁转弯?靓景个个都想对住,但唔系先到先得o既咩?如
冇耐,亚姐拎两碗汤o黎,唔知系咩汤,饮吓先,舀到有冬瓜,原来系冬瓜汤, 味道o岩o岩清清地.
之后冻柠水到o黎,唔甜系o岩o既,但唔多冻.
然后食物到o黎, 橙红色o既厦门炒米几大碟, 料就唔太多,有芽菜仔,蛋,火腿同虾仁,味道系唔太浓o既,米粉干身同爽.
男友o既洋葱汁鸡扒煎蛋饭呢, 我只食一啖鸡扒,因为我已经饱,我就觉得有少少咸.
服务:
当我o地饮o左两啖汤,亚姐走o黎问我o地可唔可以转枱,因为人o地6个人,冇枱.我o地被转去康文处o既长凳位,但枱系一张二人折枱.之后我发现,原来佢o地重有张折枱未开,咁我谂,点解佢o地唔开埋o个张揩枱加长俾o个六个人坐,而要我o地搬?冇错,我o地坐o个张系两张折枱拼埋,就算冇枱,我都唔介意佢o地搬走一张放o个边啰.点解唔识咁转弯?靓景个个都想对住,但唔系先到先得o既咩?如果佢冇晒折枱或啲枱系固定,我o地转位,唔阻你做生意系好乐意.
而且我o地被迫调位后,个亚姐自己都唔记得,将饮品同食物拎去之前o个张枱.
环境:
原来个位几舒服o既,但转o左位,角落头有个垃圾桶,而且呢边比较焗,麻麻地.
抵食系2.3分