2023-11-07
今次因为有张$50 dining coupon, 所以鬼佬有藉口放工唔洗煮饭😏拣咗间开咗冇几耐嘅西餐厅,主打系甜品🍮🍧佢哋星期一至五有dinner sets, 有汤、主菜同饮品。鬼佬叫咗个dinner set。汤系蘑菇汤,有少少稀,不过好够热🥣主菜佢当然系拣有丰富蛋白质的肉眼扒🥩,都有10oz,配薯条🍟同少少蔬菜🥬。佢话个厨师煮medium rare 掌握得几好。我就冇叫dinner set, 喺A La Carte menu 拣咗个impossible burger, 配薯条同沙律。Burger 𥚃面冇酱,啱晒我。因为有蕃茄同菠萝,所以都好juicy. 虽然系impossible burger, 不过我就觉得同real burger 无太大分别。味道几好,份量都大。既然餐厅主打甜品,无理由唔叫一款嚟试吓😏有waffles 🧇, 疏乎厘,pancakes 🥞, 蛋糕🍰等,好多选择,好多唔同嘅味道。最后叫咗个红豆抹茶心太软,配一个vanilla 雪糕球🍦容易肚痛的我当然系俾咗个雪糕鬼佬食,佢话好creamy,好彩我冇食🤣红豆份量ok, 个心太软一切开真系有抹茶好似lava 咁流出嚟。我觉
既然餐厅主打甜品,无理由唔叫一款嚟试吓😏有waffles 🧇, 疏乎厘,pancakes 🥞, 蛋糕🍰等,好多选择,好多唔同嘅味道。最后叫咗个红豆抹茶心太软,配一个vanilla 雪糕球🍦容易肚痛的我当然系俾咗个雪糕鬼佬食,佢话好creamy,好彩我冇食🤣红豆份量ok, 个心太软一切开真系有抹茶好似lava 咁流出嚟。我觉得食完之后冇朱古力lava cake 咁滞。不过佢啲甜品都唔平,差唔多同散叫一个饭/ 一碟意粉嘅价钱差唔多。今次我哋𠮶心太软就要$72。