2023-11-07
其中一样好香港嘅嘢:打边炉!今日去咗食日式打边炉 Shabu Shabu 🤗 佢有几款价钱,不过要留意星期六、日、公众假期同公众假期前夕系要每人加多$10。我哋今次就拣咗‘特选’𠮶款,每人$218+10% service charge.因为我哋早去(5pm左右),所以唔洗排队已经可以入。限时90分钟,其实食埋甜品都系啱啱好够。鬼佬今日做完运动,要大量补充蛋白质,所以任食鸡肉、猪肉同牛肉就啱哂。鸡肉佢会切到一粒粒俾你,猪肉同牛肉就切到好薄,可以任加。我觉得猪肉好食过牛肉,牛肉比较肥。中意食素嘅都冇问题,佢有all you can eat 菜、瓜类、洋葱、萝卜、蕃茄,豆腐、菇类、粟米等等。甜品有蛋挞同brownie, 不过因为食完主菜太饱,我哋今次净系食咗frozen yogurt。除咗有原味,今期仲有秋天嘅味道:栗子味。Frozen yogurt都有不同嘅配料,例如花生碎、提子干同棉花糖,不过就冇我最中意嘅彩针😔食完热辣辣嘅嘢最啱食番杯☺️我家鬼佬系咖啡爱好者☕️可以任饮咖啡佢就最开心。我就饮左杯热茶🍵𠮶度仲有果汁同汽水,全部都系任饮。