2022-07-26 558 浏览
鬼混仲喺铜锣湾嘅时候食过一次afternoon tea🫖后尾以为未食过晚市就执咗 原来系搬了铺😅新舖装修呈现另一种style 地方好阔好大 好似升级咗 好grand😳★"`'-.,,.-'`"-.,☆,.-`'`-.,,.-`'`★-.,,.-*🌶麻辣冻的蚬 $118又会好食到咁!系成晚最爱的一道菜💛虽然系Starter但系好大碟。麻辣酱汁令我食蚬食唔停口🌶蚬肉细粒但系肥美架🥹同男朋友超快KO呢碟嘢😂💛火炙油甘鱼薄片 $108虽然话系薄片 但系我就觉得好似厚切咁😳充满鲜味。配上鱼子加唧埋青柠汁上去,酸酸地令油甘鱼味道升华💚🥦西兰花苗配莲藕片 $88好惊喜!原来有啲炸蒜喺上面🧄系脆卜卜!莲藕片根本就系莲藕薯片🤣超香口!脆脆地嘅西兰花苗食得好过瘾 真系第一次食呢一种质感嘅菜🤣🦞龙虾沾面 $188卖相已好靓了🥹大大件半边龙虾尾喺上面,入口鲜甜,爽口弹牙。虽然切嘅时候有啲吃力😅因为有啲痴壳😂呢款沾面真系世一🥹🥹弹牙嘅沾面配上浓郁龙虾味又Creamy嘅酱汁🤤沾面好挂汁😍好幸福!! 我下次来都会再嗌!🍖慢煮西班牙猪肋骨 (Half) $198半份都已经大份到好震撼😂😂猪肋骨铺蜜汁,惹味无比,充满香

🌶麻辣冻的蚬 $118

西兰花苗配莲藕片

🦞龙虾沾面 $188

龙虾沾面

🍖慢煮西班牙猪肋骨 (Half) $198

半份都已经大份到好震撼😂😂猪肋骨铺蜜汁,惹味无比,充满香气😍😍肉质嫩滑,唔会松散。
慢煮西班牙猪肋骨

🍿爆谷火山🌋 $88

我Post完story之后,呢个竟然系询问度最高嘅一款食物😂
其实纯粹就系用焦糖爆谷砌出嚟嘅一座满布爆谷嘅山🌋😂😂无论内同外都系爆谷🍿好震撼。打卡系一流的📸不过建议大概四个人先好嗌呢一座山🌋始终咁甜有啲漏,两个人食唔晒🤣
爆谷火山

🥤Tiramisu $48

Tiramisu Coffee好香口啊!上层铺满可可粉🍫中层系Vanilla Cream 饮落系奶盖口感🥺🥺好似饮紧Tiramisu奶盖咖啡☕️咖啡系饮得出Tiramisu味🍰但系又唔会抢过咖啡本身嘅味道 好好饮!
Tiramisu

🥤丸久小山园玄米柚子梳打 $42

好钟意呢度嘅另外一个原因就系每一道菜 每一杯饮品,都好有心思。见到上面有三粒丸子超级兴奋🍡饮落好重柚子味,慢慢细尝就会饮到淡淡的玄米茶味散发出嚟。呢杯梳打好解渴🧊呢个36°C高温下,饮呢杯最适合不过🥵
丸久小山园玄米柚子梳打

麻辣冻的蚬