-鬼金棒-@尖沙咀.餐厅用QR code自助落单,无论辣度同麻度都可以自由选择,就算唔食得辣都唔洗惊无野食。.增量叉烧麻辣味噌拉面 (小辣走麻) 味噌汤底好浓厚,唔会油腻。今次选择左小辣,对于唔太能够食辣嘅男朋友来讲,辣度啱啱好。.增量叉烧好厚身,用嘅系五花腩肉,一层脂肪再夹住一层肉,睇落以为会好肥腻,但系厨师会将叉烧表面烧香,令到食落唔会觉得油腻。.腩肉腌好入味,肉质厚身但够软,唔会好老,带点油脂食落更香。.麻辣肉碎拌面 (小辣中麻)拌面用上比较扁身嘅面条,令到个面更加挂汤。.汤汁好浓,麻同辣嘅味道都好突出。加埋以辣椒、香葱、洋葱炒香的辣肉碎,味道一流。份量虽然多,但忍唔住完食整碗拌面。.另外追加左芽菜,见到厨师会即场以熊熊大火炒香芽菜,火候十足。.推介钟意食辣嘅朋友要加埋鬼金棒嘅自家七味粉,因为佢嘅七味粉味道好多层次,完全提升左整碗拉面嘅口味。.煎饺子饺子个皮比较软身,而且里面嘅肉味道交谈,配埋香浓嘅拉面就啱啱好。.
-鬼金棒-
@尖沙咀
增量叉烧麻辣味噌拉面 (小辣走麻)
腩肉腌好入味,肉质厚身但够软,唔会好老,带点油脂食落更香。
麻辣肉碎拌面 (小辣中麻)
拌面用上比较扁身嘅面条,令到个面更加挂汤。
煎饺子