2023-03-11 691 浏览
当日大肚腩冇睇清楚Menu,睇到有叉烧,又有Benedict就已经被深深吸引,二话不说非常冲动之下咁挑选左呢度菜🙈Waiter上嘅时候真系被吓咗一跳冇谂过份量咁大,我自己一个完全食唔哂而且同我想像中有啲出入🤣本来以为叉烧系平时烧味舖买𠮶种点知原来系自家制的叉烧小猪肋排🐷🐽 CHAR SIU BENEDICT Homemade char siu baby pork ribs, dressed kale, burnt grapes, poached Japanese eggs, croissant hotdog bun, micro cress 猪肉每一口都带著浓郁的叉烧酱和丰富的肉汁,烤得刚好熟透同柔软搭配住羽衣甘蓝的微甘味道🥬唔单止能够解左酱料嘅腻感更加令整道菜品的口感更加丰富和有层次感我之前冇食过煮过嘅提子🍇呢度烤得刚刚好,温暖嘅外层包住香甜嘅果汁,非常特别蛋就稍为有啲过熟🥚不过仍然能够做到流心效果睇返Menu话放喺底嘅面包系牛角包但我个人就认为就唔算太似🥐因为面包味道带少少甜味外层系有层次嘅,但唔系牛角包嘅酥脆口感不过吸收咗蛋汁亦为佢加咗唔少分数——————————————————

Waiter上嘅时候真系被吓咗一跳
冇谂过份量咁大,我自己一个完全食唔哂
而且同我想像中有啲出入🤣
本来以为叉烧系平时烧味舖买𠮶种
点知原来系自家制的叉烧小猪肋排🐷

🐽 CHAR SIU BENEDICT

搭配住羽衣甘蓝的微甘味道🥬
唔单止能够解左酱料嘅腻感
更加令整道菜品的口感更加丰富和有层次感

我之前冇食过煮过嘅提子🍇
呢度烤得刚刚好,温暖嘅外层包住香甜嘅果汁,非常特别

蛋就稍为有啲过熟🥚
不过仍然能够做到流心效果
睇返Menu话放喺底嘅面包系牛角包
但我个人就认为就唔算太似🥐
因为面包味道带少少甜味
外层系有层次嘅,但唔系牛角包嘅酥脆口感
不过吸收咗蛋汁亦为佢加咗唔少分数

——————————————————————
呢间餐厅嘅嘢食都好有创意,而且配搭得宜为我当日带嚟咗意外嘅惊喜🥰