2015-07-22
好日都唔会嚟黄埔,对上一次系应该系两年前。因为交通实在太唔方便,不过迟啲沙中线落成应该会令呢区旺起来。今次同朋友专诚来呢头晚餐,食完仲可以行下Aeon。不过揾呢间餐厅都揾左好耐,实质原来呢间餐厅系系理大宿舍对面附近度。行到身水身汗,比起原定订位时间迟咗,但店员都无埋怨,仲快啲帮我地安排入座。蓝莓乳酪沙冰牛奶同乳酪嘅比例啱啱好,但略嫌乳酪冰沙打得唔够幼细同埋滑,食饮到冰粒塞左枝饮管,不过始终健康又消暑。烟三文鱼凯撒沙律入口生菜新鲜,而且有超浓嘅芝士香味,加埋脆卜卜嘅面包粒,好岩女仔食既前菜焦糖香蕉窝夫每块蕉面都胞既,最钟意脆脆既焦糖衣层包著暖暖呈creamy状既香蕉,配埋个waffle,真系食唔停口,而且仲有渐渐溶紧既士多啤梨雪糕,真系heavenly happy!特级水牛城鸡翼水牛城鸡翼炸得好干,而且肉都入味,个酱系另上,唔怕有d朋友会怕辣,因为单食个鸡翼都好正,配埋有辣椒既bbq酱,所以好棒,好惹味!手工和牛汉堡配薯条呢个手工和牛汉堡真系不得了,个牛肉超级juicy,师傅挑选最靓牛肉自己打到咁有肉汁,配料有蕃茄、芝士,比起澳式个只少左d沙律菜,但都已经非常好,保持牛味得黎啖啖肉!!!
今次同朋友专诚来呢头晚餐,食完仲可以行下Aeon。不过揾呢间餐厅都揾左好耐,实质原来呢间餐厅系系理大宿舍对面附近度。行到身水身汗,比起原定订位时间迟咗,但店员都无埋怨,仲快啲帮我地安排入座。 蓝莓乳酪沙冰
牛奶同乳酪嘅比例啱啱好,但略嫌乳酪冰沙打得唔够幼细同埋滑,食饮到冰粒塞左枝饮管,不过始终健康又消暑。 烟三文鱼凯撒沙律
入口生菜新鲜,而且有超浓嘅芝士香味,加埋脆卜卜嘅面包粒,好岩女仔食既前菜 焦糖香蕉窝夫
每块蕉面都胞既,最钟意脆脆既焦糖衣层包著暖暖呈creamy状既香蕉,配埋个waffle,真系食唔停口,而且仲有渐渐溶紧既士多啤梨雪糕,真系heavenly happy! 特级水牛城鸡翼
手工和牛汉堡配薯条
呢个手工和牛汉堡真系不得了,个牛肉超级juicy,师傅挑选最靓牛肉自己打到咁有肉汁,配料有蕃茄、芝士,比起澳式个只少左d沙律菜,但都已经非常好,保持牛味得黎啖啖肉!!!!!!!超推介!而且伴碟既系粗薯条,至爱!!!!!!!!!!!!!! 蕃茄大虾意粉
蕃茄味浓,意粉al dente,大虾肉质爽,唔错!
虽然揾左好耐,但坐得舒服,店员又热心,野食又okay,所以今日仍然好高兴!