2020-03-29
由「电竞女神」Rose Ma 开既(从…异世界) Re:Worlds Maid Cafe,以蓝、白为主色调,入去之前系门口摇一摇门玲,可爱既女仆就会跳出黎,好浪漫咁带住你入去你今晚既dining table,从呢一刻开始,你就是一个主人master。进入异世界前 请轻摇铃铛召唤女仆!咁难得嚟到女仆cafe当然要同kawaii嘅女仆留倩影,佢呢度有几款套餐我哋拣,拣咗比较经济嘅『开挂人生套餐x2 @240 each』,套餐包括有直笔单张x1、主菜、甜品、饮品。蛋包饭,先跟女仆一齐施魔法念咒语,就算唔识日文都要落足力。然后女仆用佢支番茄笔喺蛋包饭上面画图案,我哋画咗万人迷比卡超!黄色底嘅蛋包饭,当然要揾啲黄色嘅卡通人物,eg Minions。玫瑰花茶,采用优质斯里兰卡英式果花茶包,茶味不算浓,却入口滑身,玫瑰香突出,带薄薄回甘香,气味清爽。用新鲜生果打成嘅smoothies,十分迷人,呢杯有士多啤梨同埋香蕉,相当smooth,而且充满奶香。流心心太软,做到cream暖暖地,真系做到流心嘅感觉,都几creamy。小确幸,喜出望外嘅系甜品都几高质,有较高级嘅冧酒提子雪糕,加咗啲棉花糖威化脆脆等
进入异世界前 请轻摇铃铛召唤女仆!
小确幸,喜出望外嘅系甜品都几高质,有较高级嘅冧酒提子雪糕,加咗啲棉花糖威化脆脆等等,最后可以同女仆一齐影相,当然食得相当幸福!