2024-06-19
Puradak系韩国好出名,系炸鸡界既贵族,系香港有3间分店。前2日去左将军澳店谂住试下佢既炸鸡,呢到既装修以黑色同金色为主,系open seating area。🍗半半炸鸡(有骨) $238佢啲炸鸡有成十几款口味,净系试一款系唔够既,所以拣左半半炸鸡。而食炸鸡我钟意食有骨既先更有feel,要损下骨先得架嘛😌呢到既炸鸡系先焗后炸,咁样可以逼出多余油分,锁住肉汁,食落先够皮脆肉嫩。我地嗌左帕布罗酱汁(韩式经典烤肉酱汁)同魔蒜地狱。我好钟意魔蒜地狱!🌶️每一嚿鸡肉都沾满酱汁,劲辣之余仲撒上好香既干蒜,虽然食到嘴唇都红晒但停唔到口。鸡翼同鸡脾系最好食既部位,肉嫩多汁。鸡胸位有几嚿肉难免有少少dry,不过有个惹味酱汁搭够😋🧀黑芝芝波 $58一咬开啲芝士真系填满晒个波波架,甜甜咸咸好好味😋🍙牛肉紫菜饭卷 $68呢个味道正常,但略嫌包得唔够实同埋落既芝麻油唔够多。🍑桃味烧酒 $68🌸梅子梳打 $28
🍗半半炸鸡(有骨) $238
🧀黑芝芝波 $58
一咬开啲芝士真系填满晒个波波架,甜甜咸咸好好味😋
🍙牛肉紫菜饭卷 $68
呢个味道正常,但略嫌包得唔够实同埋落既芝麻油唔够多。
🍑桃味烧酒 $68
🌸梅子梳打 $28