2017-10-04
前排成日去「鱼鱼鱼鱼」专门店食鱼汤米线最近竟然发现荃湾有间新店都系以鱼汤 骨汤做主打睇相见到大黄锋系门口!型格又够吸睛变型金刚vs鱼汤?究竟系咩玩法?贪新鲜嘅猪小姐当然要拉埋猪先生一齐探究一下啦门口当然系影相位店铺装潢简单得尼多了种港式温情见到尼个柯柏文头被贴上「小心辣」!原来佢系盛载住特辣辣油嘅器皿!传说中嘅「魔鬼一滴辣」?! 猪小姐决定冒汗挑战今晚零舍肚饿 我地叫左两碗面食同几款小食先讲下小食首先上场嘅系凉伴鸡翼尖鸡翼尖鸡皮爽脆 够冰冻 但辣度太强劲 系麻辣嘅感觉!食到我地流哂鼻水 虽然如此 我地都坚持食「lun」哂啲鸡翼尖 辣得过瘾嘛再尼手拍青瓜青瓜面铺上嘅酱汁似系麻酱 但味道却比想像中偏淡 似系加入了少许陈醋调味青瓜不够新鲜 味道带有一点苦涩尼款小食有惊喜芝士薯蓉烧蕃茄卖相可观!红彤彤香甜嘅蕃茄酿入加入了烟肉洋葱嘅薯蓉 面头再铺了芝士成件事好夹!味道香浓惹味 整个组合邪恶到不得了!脆炸珍珠奶茶够哂gimmick 当然系must order就咁睇个样真系样衰衰咁哈哈 猪小姐其实觉得几似炸巨型广岛蚝人不可卖相!食物都一样系! 唔可以因为佢肉酸而歧视佢 是咪?一于感受下佢内涵 㗳佢
最近竟然发现荃湾有间新店都系以鱼汤 骨汤做主打 睇相见到大黄锋系门口!型格又够吸睛 变型金刚vs鱼汤?究竟系咩玩法?
贪新鲜嘅猪小姐当然要拉埋猪先生一齐探究一下啦 门口当然系影相位店铺装潢简单得尼多了种港式温情
见到尼个柯柏文头被贴上「小心辣」!
原来佢系盛载住特辣辣油嘅器皿!传说中嘅「魔鬼一滴辣」?! 猪小姐决定冒汗挑战 今晚零舍肚饿 我地叫左两碗面食同几款小食
先讲下小食
食到我地流哂鼻水
虽然如此 我地都坚持食「lun」哂啲鸡翼尖 辣得过瘾嘛
尼款小食有惊喜
就咁睇个样真系样衰衰咁哈哈 猪小姐其实觉得几似炸巨型广岛蚝
人不可卖相!食物都一样系! 唔可以因为佢肉酸而歧视佢 是咪?一于感受下佢内涵 㗳佢!!!
一咬会散发淡淡嘅珍珠奶茶香 微甜珍珠加强口感层次 令软滑嘅馅料加了一点嚼劲
To脆炸珍珠奶茶 原来您内心是这么的美 我们爱您
面食方面我地拣左A1鲜鸡杂豆卜汤粉丝+A11烧安格斯牛肉牛舌汤上海面
本来以为汤底可以自己选择 但原来老板娘话汤底系要夹番食材嘅 我点嘅两款凑巧都系猪骨汤
又够香口 而且份量亦唔算少!
每日精心淆制嘅汤底味道究竟如何?!
唔属于浓汤 而系猪骨清汤 淡淡嘅清甜省略左味精 果然系靓汤底!
不过猪小姐都系心痒痒想试鱼汤 下次一定要试!一定要试!一定要试! 至于「魔鬼一滴辣」呢
辣度属于有后劲个种 唔系一入口就即辣 而系辣味慢慢渗出刺激味蕾 可谓后劲凌厉!
辣得尼都几香 唔会一味死辣 猪先生加左一滴已面红加流汗 绝对汗颜
猪小姐认为两滴都可以接受
钟意食辣嘅您地 又会唔会尼挑战传说中辣到您飞起嘅「一滴辣」?