2016-10-21
我谂成日做家长或者系做妈咪最烦嘅就系唔知比乜嘢小朋友食,又想拒肯食,又想健康d。但佢哋就净系钟意食雪糕,炸薯条,朱古力等等。。都系一啲唔系好健康嘅嘢,烚下菜,蒸下肉呢d冇乜味道嘅嘢完全店都唔想店。我呢d唔系做妈咪嘅梗系要做下魔鬼,比拒地放肆一下喇,哈哈。仲要好衰甘同bb讲唔好话比妈咪知。。。系咪好衰呢。。。同得佢哋出嚟玩,拣梗系拣佢哋想食嘅野啦,唔系拒唔食,我点算好丫。第一道魔鬼小食--炸鱼饼。其实呢个就系我想食,个样好似薯条咁,咁样小朋友都以为系薯条食,食落去完全冇反应,哈哈。佢个鱼饼切到一条条,好特别,同我平时食𠮶啲唔同,口感唔同左,外面多左脆嘅感觉,咬落d韩式鱼饼味渗出嚟,好香。再点埋番茄酱一齐食,好fusion 感觉。另外就叫咗个刨冰,刨冰系蓝莓味,上面仲有一个雪糕球,同劲多果酱喺度,果酱内仲有原粒蓝莓。啲冰食落去系雪花类,入口即溶,而且本身个刨冰已经加入左奶入冰,所以食落去奶香味,再加埋果酱嘅鲜味,酸酸甜甜,好开胃。平时饭都唔肯食嘅妖怪小朋友,自己一个人都食左一大半,我亦都好庆幸佢可以自己一个人食到咁多。。如果唔系佢食到天一半地一半。。我唔敢食拒口水尾,呵呵。结论系,妖怪小朋
我呢d唔系做妈咪嘅梗系要做下魔鬼,比拒地放肆一下喇,哈哈。仲要好衰甘同bb讲唔好话比妈咪知。。。系咪好衰呢。。。 同得佢哋出嚟玩,拣梗系拣佢哋想食嘅野啦,唔系拒唔食,我点算好丫。第一道魔鬼小食--炸鱼饼。 其实呢个就系我想食,个样好似薯条咁,咁样小朋友都以为系薯条食,食落去完全冇反应,哈哈。佢个鱼饼切到一条条,好特别,同我平时食𠮶啲唔同,口感唔同左,外面多左脆嘅感觉,咬落d韩式鱼饼味渗出嚟,好香。再点埋番茄酱一齐食,好fusion 感觉。 另外就叫咗个刨冰,刨冰系蓝莓味,上面仲有一个雪糕球,同劲多果酱喺度,果酱内仲有原粒蓝莓。啲冰食落去系雪花类,入口即溶,而且本身个刨冰已经加入左奶入冰,所以食落去奶香味,再加埋果酱嘅鲜味,酸酸甜甜,好开胃。 平时饭都唔肯食嘅妖怪小朋友,自己一个人都食左一大半,我亦都好庆幸佢可以自己一个人食到咁多。。如果唔系佢食到天一半地一半。。我唔敢食拒口水尾,呵呵。
结论系,妖怪小朋友彻底嘅打败左白雪公主。。系完完全全地。。拒临走时仲问我可唔可以下次再嚟过。(𠮶时拒仲系成嘴茄汁同蓝莓酱嘅混合体( ̀⌄ ́))