1K
2019-10-22 271 浏览
同同事妹开完会食埋晚餐先归家...大家谂住快食, 眼见有间潮州粉面就冲入去, 入到去先记得我以前喺 Silvercord 返工时, 成日都去呢餐厅买早餐! 呢间餐厅印象深系因为佢好干净, 好难得呢类舖头个地下系完全唔湿滑同无污渍! 潮州粉面竟然有麻辣汤, 啱晒无乜胃口的我俩! 为免胃痛要小辣, 点知原来唔系好辣, 不过坚超级香! 自家制麻辣酱, 离远未拎到埋嚟已经闻到麻香味, 食落味道有层次! 睇落好似好油, 实质不然! 麻辣云吞牛腩米 ~ 云吞食得出系新鲜包既, 虾超大只爽口弹牙, 猪肉唔会霉, 好有肉味, 云吞皮薄而滑! 柱候牛腩好软腍, 柱候味唔会太呛, 正’s! 鱼旦鱼片河 ~ 手打鱼旦啊…我爱上呢个鱼旦, 超弹牙唔会 “水泡泡” 仲劲浓鱼味! 我一般唔喜爱白色旦, 怕腥, 呢个白色旦唔会腥之余仲坚有鱼鲜味! 大推! 其实鱼片都好味, 不过我爱鱼旦多啲! 再来一客口水鸡…有好多味菜喺面, 我就觉得甜甜哋平衡返个口水鸡既辣, 小妹就话个味菜系辣辣哋….各人口味不同吧! 口水鸡好好食, 鸡肉滑而唔肥, 连鸡皮都唔肥之余竟然系脆口架…鸡皮系脆口, 鸡皮系脆口, 鸡皮系脆口(重要事情讲

再来一客口水鸡…有好多味菜喺面, 我就觉得甜甜哋平衡返个口水鸡既辣, 小妹就话个味菜系辣辣哋….各人口味不同吧! 口水鸡好好食, 鸡肉滑而唔肥, 连鸡皮都唔肥之余竟然系脆口架…鸡皮系脆口, 鸡皮系脆口, 鸡皮系脆口(重要事情讲3次), 必点!

公司小妹话奶茶都好饮, 好幼滑有茶味唔苦, 味道好平衡!

注: 米粉, 河粉都好幼滑!