2022-08-03
今日同朋友搭西铁入元朗行街睇戏,系九龙入元朗真系好方便,都唔使廿分钟就到,行到攰攰哋知道附近有好多好嘢食即刻过去望下,系凤攸南街见到一间火锅店好吸引,主打食材系食新鲜鱼最啱我,即刻入去试下。入到去餐厅装修得好整洁,而且座位嘅空间非常充足,坐得好舒服。我哋嗌咗个鸳鸯锅 148 元,一边系酸菜锅,一边系鲗鱼锅,佢真系成条鲗鱼畀你放入汤底打边炉。鲗鱼锅滚起咗味道好鲜甜,奶白色嘅汤底加上鱼肉嘅鲜味打边炉特别正。另外嗌咗条桂花鱼 ,桂花鱼份量都好多,而且切到好靓,好吸引,睇得出鱼系非常新鲜,桂花鱼味道非常鲜甜,肉质仲系好鲜嫩,鱼嘅味道好香鱼肉好滑,我自己钟意食鱼,真系好好味, 食到停唔到口羊肉卷 ,羊肉卷size好大,羊肉色泽红润新鲜,入口肉质嫩林,放喺鲗鱼煲度食,带有少少鱼肉嘅鲜味,令到味道层次丰富咗,鲜味十足。鲜虾云吞 , 云吞都好好味,入面嘅虾肉仲系爽口弹牙,味道真系一流。另外嗌咗少少火锅配料,其他食材都好新鲜,呢间火锅店做出嚟嘅鱼真系好鲜甜好好味。而且环境仲要系好舒服,下次入元朗一定会再嚟帮衬。