2018-08-06
朋友话想食完刺身后打边奴, 有咩地方可以一次过食晒两款不同类型的食物,我谂起大角咀间表叔。餐厅几近旺角地铁站, 而且又坐得舒服, 传统港式格局, 一睇就知行经济实惠路线。我们先叫了一大盘刺身: 日本水母刺身晶莹透亮,口感弹牙爽脆, 餐厅亦特地提供了柚子醋, 蘸上柚子醋的水母刺身味道极佳。三文鱼三文鱼厚切又大份量当然不在话下, 对于钟情于鱼生嘅人嚟讲,绝对超满足原只甜虾虾身带有浓厚的甜味, 刺身独突的黏黏口感和胶质,可以看得出这里的甜虾刺身是非常新鲜的。到打边奴喇: 鲜润海底椰汤底有椰子、粟米、大葱、海底椰, 味道鲜甜, 感觉滋润, 最重要系汤底价钱经济实惠即炸响铃除左手打丸外, 表叔另一样最有诚意之处是即落order 即炸响铃鲜炸香脆之余, 扔落个锅到3秒就即刻食得, 非常过瘾。凤城水饺大大粒凤城水饺包得皮薄当然不在话下, 除左有鲜猪肉馅外仲有原粒鲜虾,加埋超大量的爽口木耳丝, 味道香浓独特, 一只饺要分几次先食得完啊~上海菜肉云吞自家制的云吞馅料新鲜,正宗皮薄馅靓, 粒粒饱满本地手切肥牛围炉火锅当然少不得一碟油花满布的肥牛, 一看表叔的本地手切鲜牛肉色泽带亮泽就知是正野,不会像雪藏牛
有咩地方可以一次过食晒两款不同类型的食物,
我谂起大角咀间表叔。
餐厅几近旺角地铁站, 而且又坐得舒服,
传统港式格局, 一睇就知行经济实惠路线。
我们先叫了一大盘刺身:
水母刺身
日本水母刺身晶莹透亮,口感弹牙爽脆,
餐厅亦特地提供了柚子醋, 蘸上柚子醋的水母刺身味道极佳。
刺身
三文鱼
原只甜虾
虾身带有浓厚的甜味, 刺身独突的黏黏口感和胶质,
原只甜虾
可以看得出这里的甜虾刺身是非常新鲜的。
到打边奴喇:
鲜润海底椰汤底
有椰子、粟米、大葱、海底椰, 味道鲜甜,
鲜润海底椰汤底
感觉滋润, 最重要系汤底价钱经济实惠
即炸响铃
鲜炸香脆之余, 扔落个锅到3秒就即刻食得, 非常过瘾。
凤城水饺
凤城水饺
上海菜肉云吞
自家制的云吞馅料新鲜,正宗皮薄馅靓, 粒粒饱满
本地手切肥牛
围炉火锅当然少不得一碟油花满布的肥牛,
本地手切肥牛
一看表叔的本地手切鲜牛肉色泽带亮泽就知是正野,
本地手切肥牛
不会像雪藏牛货色般暗哑,
本地手切肥牛
而且渌几秒D 肉鲜味己经出晒黎,
本地手切肥牛
食过真系翻唔到转头。
新鲜菜篮
种类多, 有皇帝菜, 生菜, 白菜仔, 一次过满足晒唔同需要, 而且仲好新鲜tim~
顺带一提, 呢到D 竹蔗芽根非常爽, 下次黎要再饮先得!
竹蔗芽根
饭后果