2018-09-03 961 浏览
每次同honey星期六日lunch 时段过黎,几乎冇一次系唔洗排队的...虽然未至于要等好耐,每次大约等15-45分钟不等。难得honey 今日12点左右就黎到,一于碰碰运气先。结果好好彩咁俾我地拎到最后一张枱😍。(明明御和亭12点先开,我都只系拎到最后一张枱,唔通d 人等佢开门既!?)一落好单,店员即送上跟餐前菜,沙律,蒸蛋,面豉汤。沙律好新鲜,连只碗都是冻的,虽然一定系雪柜拎出黎既,但keep 得好好,客人一点完菜就即刻有野食。好贴心❤️蒸蛋都好好味。有层微咸既sauce 系上面,同本来淡淡地既蒸蛋混和,味道特别得黎几好食。蒸蛋入面仲有菇,瑶柱,日式鱼旦,少量粉丝,好足料!我点左「御和亭鱼生丼御膳」。一如既往,超多鱼生!我个人觉得御和亭有一样做得比其他日本餐厅好,就系处理只虾。厨师系会「㓥」开只虾,比你见到佢已经帮你处理左条虾肠,等你可以安心食。值得一赞鱼生又新鲜又大旧,有三文鱼,八爪鱼,油甘鱼,一大只虾。鱼生份量比起铺系下面既饭仲要多,食得好开心黎呢度食,先会有食晒饭而仲有鱼生食既情况Honey 就点左「鳗蒲烧御膳」。鳗鱼烧得好靓,皮层香脆,仲好大块好多鱼肉,绝对唔系一般系超市见到

一落好单,店员即送上跟餐前菜,沙律,蒸蛋,面豉汤。

蒸蛋

我点左「御和亭鱼生丼御膳」。
御和亭鱼生丼御膳

一如既往,超多鱼生!

黎呢度食,先会有食晒饭而仲有鱼生食既情况

Honey 就点左「鳗蒲烧御膳」。
鳗蒲烧御膳

鳗鱼烧得好靓,皮层香脆,仲好大块好多鱼肉,绝对唔系一般系超市见到果d 咁细条,可见御和亭呢度食材优质。师傅仲落左唔少鳗鱼汁添😍岩晒用黎送饭食丫!嗯个鳗鱼饭足料又好味,难怪honey 食到一粒饭都冇剩🤣

御和亭可能系大埔区最好食既日本菜!
蒸蛋
御和亭鱼生丼御膳