2021-05-10
今日要去铜锣湾买夏天衫裤,买完顺便喺附近揾嘢食,喺IG都经常见到大家推荐呢间,一啲试下lunch set。呢度嘅座位都系吧枱,可以睇师傅表演之余,又好啱一啲成日独自去揾食嘅人(即系我😂)🥗 沙律配埋麻酱,口感清新~🥣 面豉汤有好多料,唔系剩系得汤水,鲜甜得黎又唔会重口味或者咸👍🏻7️⃣ 北海丼 $188有吞拿鱼腩、油甘鱼、赤贝、牡丹虾、海胆、三文鱼、三文鱼籽,总共7种🤩 Presentation靓,食材又新鲜☺️ 我个人最钟意海胆、三文鱼、三文鱼籽~吞拿鱼腩油脂靓,食落真系入口即溶油甘鱼口感柔软细滑,肥而不腻赤贝就爽口;牡丹虾好好肉地,唔会软烂,新鲜带少少甜好惊喜嘅系海胆味道鲜甜浓郁,口感细腻。完全唔会有腥味,好新鲜!三文鱼好高质,真系唔同级数,肥美软嫩又鲜甜😋 三文鱼籽每粒都好大粒,爆珠之后嘅鱼油味好香,而且份量比得好足,食到最尾仲有,开心🥳 饭好多,日本珍珠米保证饭粒饱满有咬口,大大碗真系饱肚🤰🏻职员都好有礼貌,下次想试omakase☺️
🥗 沙律
配埋麻酱,口感清新~
🥣 面豉汤
有好多料,唔系剩系得汤水,鲜甜得黎又唔会重口味或者咸👍🏻
7️⃣ 北海丼 $188
吞拿鱼腩油脂靓,食落真系入口即溶
油甘鱼口感柔软细滑,肥而不腻 赤贝就爽口;牡丹虾好好肉地,唔会软烂,新鲜带少少甜 好惊喜嘅系海胆味道鲜甜浓郁,口感细腻。完全唔会有腥味,好新鲜!三文鱼好高质,真系唔同级数,肥美软嫩又鲜甜😋 三文鱼籽每粒都好大粒,爆珠之后嘅鱼油味好香,而且份量比得好足,食到最尾仲有,开心🥳 饭好多,日本珍珠米保证饭粒饱满有咬口,大大碗真系饱肚🤰🏻
职员都好有礼貌,下次想试omakase☺️