同朋友黎食粉面. 试下佢d 辣椒油对上o个次食系上年暑假. 个记忆就系佢d 辣椒油辣到hihi今次又叫一个鱼蛋粉黎试下, $21, 价钱尚可但系一罐汽水/ 一杯豆浆要$8, 真系抢钱. 所以唔好落咁多辣椒油鱼蛋粉有3粒鱼蛋同3片鱼片, 算几多架啦鱼片比较咸同埋林. 我就觉得麻麻地. 可能人地出名既系鱼"蛋", 唔系鱼"片"再食鱼蛋, 好少少. 但我都觉得唔够弹牙, 甚至唔可以称得上"弹", 好普通既一粒鱼蛋, 只可以话比鱼片好d再谈河粉. 虽然系选用幼河粉, 但好易断. 完全冇荣记o个种坚韧度.落左几滴辣淑油, 我自己都觉得够了. 废事阵间食到个咀肿左就唔好啦.但d 辣淑油食下食下会冇左d 辣味. 即系开头就辣, 食到最后就唔辣. 可能要keep 住咁落挂.
同朋友黎食粉面. 试下佢d 辣椒油
今次又叫一个鱼蛋粉黎试下, $21, 价钱尚可