2018-12-14
就黎圣诞, 出去比人㓥不如早d食餐好。 善解人意既女朋友当然赞成Book左间新既omakase试试佢 ☞ 鮨777 食完实中lottery😂😂😂入到餐厅已经有份外好既招呼。 另外发现餐厅师傅真系好后生靓仔,专心既男人真系好正, HeHe😎入正题🆙3品前菜一口鱼子酱里芋帆立贝味道十分分明特出,里芋软蓉包著弹牙既帆立贝,再将外皮炸脆,以鱼子酱点缀。花咲蟹海胆蟹肉配上海胆, 味道厚薄得宜, 鲜甜得黎带点爽口, 清新。三文鱼子蒸蛋最后吃的就最浓。 渍三文鱼子酱油味浓, 配上蛋香十足的蒸蛋,好像妈妈在家的酱油蒸滑蛋, 非一般的家的风味。海葡萄及海带配金陈醋可以清清喉咙,又再一道菜。酒肴6品左口鱼刺身卷鱼肝好特别, 清甜得黎有阵甘味。 烧黑鲈外皮烧得香脆, 外脆内软, 还有一阵鱼油鱼汁。 烧日本蚝, 小而精干, 鲜。 青柳刺身,以及其 群边和 小柱在青柳肉身上加上wasabi, 青柠汁,酱油调味,一份爽脆外, 仲有小清新。 细尝各部份的特别口感。 三文鱼子海胆杯, 面加上纯菜呢一道系 三文鱼子配上海胆, 咸鲜以纯菜调和, 而纯菜混和海胆后,更似在食海胆啫喱。 蒸鲍鱼 鲍鱼肝酱 再用肝酱捞饭一口鲍
善解人意既女朋友当然赞成
入正题🆙
3品前菜
一口鱼子酱里芋帆立贝
花咲蟹海胆
蟹肉配上海胆, 味道厚薄得宜, 鲜甜得黎带点爽口, 清新。
三文鱼子蒸蛋
海葡萄及海带配金陈醋
可以清清喉咙,又再一道菜。
酒肴6品
左口鱼刺身卷鱼肝好特别, 清甜得黎有阵甘味。
烧黑鲈外皮烧得香脆, 外脆内软, 还有一阵鱼油鱼汁。
烧日本蚝, 小而精干, 鲜。
青柳刺身,以及其 群边和 小柱
细尝各部份的特别口感。
三文鱼子海胆杯, 面加上纯菜
蒸鲍鱼 鲍鱼肝酱 再用肝酱捞饭
一口鲍鱼香气齿颊留香, 加上鲍鱼肝酱, 好creamy, 鲍鱼味在口中爆发, 再配上赤醋饭, 一绝。
沙甸鱼卷, 包左大叶, 葱, 姜兰花, 一咬就已经一阵葱香渗出黎, 加埋沙甸鱼鲜, 不得了。
池鱼tataki 口感好特别。
鲣鱼夹蒜片, 20日大根, 酱腌鲣鱼
御料理
香箱蟹 蟹子 蟹棒 蟹膏
最中意食蟹! 蟹最正既3 样野捞埋食, 加上以蟹壳煮既汁, 点忍口啊!
厨师发板寿司
师传由淡至浓比我地品尝
凡立贝
针鱼
金目鲷
𫚕鱼腩
吞拿鱼腩
好食到唔知讲咩, 我最爱既中toro
海胆军舰 满满既海胆已经征服左我
整体讲,寿司我都唔知有咩挑剔,
松露带子汤, 汤好清, 埋尾一流, 清洗整餐的腻
甜品 - 苹果士多啤梨
甜甜蜜蜜的为我同女朋友既圣诞大餐, 做一个完美既总结☺