2019-01-07 804 浏览
首先畀个概括呢间舖头: 鲜味、无味精、用料新鲜、中西合璧。经常经过呢间铺头, 都觉得佢系一间食海鲜(龙虾之类)嘅西餐厅。认真了解过之后, 先知道佢哋系一间中西合璧嘅港式餐厅。用新鲜嘅食材, 无添加味精, 烹调出美味嘅菜式。第一次试就嚟食个午餐, 因为路经见到价钱都几街坊价, 而选择都几吸引。一坐低就会放低一个茶壶、几只水杯, 客人可以自斟自饮。我哋嗌咗<海鲜浓汤汤饭>及<茄汁焗猪扒饭>。<海鲜浓汤汤饭>材料都好充足: 有炸鱼块、虾、鱿鱼、花甲、菜。鱼汤鲜美奶白, 再配上姜丝及葱粒, 呢种中式嘅煮法非常好味, 入口暖胃。<茄汁焗猪扒饭> 有新鲜嘅番茄做汁, 再加上都几大量嘅芝士, 又香又清新。猪扒煎香再焗, 皮脆又保存到肉汁。喺呢间餐厅食嘢嘅感觉好悠闲, 平和舒适。饭后慢条斯理饮返一、两杯茶。老板好好人送咗两包糖, 畀我个女食, 氹佢开心。
首先畀个概括呢间舖头: 鲜味、无味精、用料新鲜、中西合璧。

一坐低就会放低一个茶壶、几只水杯, 客人可以自斟自饮。
清茶

我哋嗌咗<海鲜浓汤汤饭>及<茄汁焗猪扒饭>。

海鲜浓汤汤饭

茄汁焗猪扒饭

餐汤

2019-01-05
$51.3 (午餐)
清茶
海鲜浓汤汤饭