2017-05-09
朋友是海鲜既爱好者,为左帮佢预祝生日就揾到间食海鲜既日本餐厅俾佢食过开心既生日饭。焱丸海鲜沙律($78)沙律既用料都十分丰富,除左有几种鱼既刺身粒粒之外,上面还有一块块既三文鱼刺身,整个沙律刺身都占接近一半,真是用料十足。另外刺身都十分新鲜,肉质都十分鲜嫩幼滑。加上新鲜又爽口既蔬菜更加令人胃口大开。焱丸活贝大盛($368)可以说系我们就是为了呢个而来的,活贝大盏既份量也太多了吧,真系见到都觉得好兴奋。鲍鱼好新鲜,上台果时仲系到郁动紧,就知道有几生猛,其他既生蚝同埋扇贝都好新鲜。另外店员仲好贴心咁帮你睇住黎烧,服务都十分好。我地可以专心系到倾计,烧好店员就帮我地拎起就可以食用。北海海鲜丼($150)最后黎番个海鲜丼,真系不得了,每款海鲜食物都份量充足,多款刺身放满了在电上,而且都厚切,三文鱼,吞拿鱼都十分肥美,还有海胆同埋三文鱼子,整碗饭就好似食左整个大海既鲜味入口一样。令人十分饱足。
焱丸海鲜沙律($78)
焱丸活贝大盛($368)
北海海鲜丼($150)