2023-12-27
今日收工去咗铜锣湾一间好多人排队嘅海鲜餐厅食海鲜蒸气火锅"蟹仙海鲜蒸碢大公馆 Crab Fairy "🦀🦀主打海鲜直销嘅佢地, 火锅真系好特别同好好味, 一定会再番黎食多次😎众所就知, 海鲜火锅系用蒸气将海鲜嘅鲜味封锁喺食材内,令味道更加浓郁。而且蒸气火锅令食材保持鲜嫩弹牙嘅口感而呢间餐厅呢,就绝对将呢件事做到极致⭐⭐介绍下我食咗嘅海鲜。首先有蒸大红虾,大红虾鲜🦐🦐甜弹牙,好滋味。荷兰青口鲜美多汁,令人垂涎欲滴。蒜溶蒸花甲大蚬,花甲大蚬鲜嫩多汁,蒜味香浓,好开胃。蒸青蟹肉质鲜美,蟹黄浓郁,真系好好味。最后嘅琵琶虾更是惊艳,肉质鲜甜,口感优美。🦀🦀🦐最后嘅重头戏当然系最后嘅粥底,索哂所有海鲜嘅鲜味,非常清感香滑餐厅装潢有格调,营造出舒适嘅氛围。加上播放著舒服嘅音乐,真系令用餐更加愉快。而且餐厅嘅职员服务态度真系好好,好贴心。佢哋会细心解释每一样菜式,令我更加了解同享受每一口美食。佢哋嘅服务真系好友善同有礼貌。🥰总括而言,呢间 "蟹仙海鲜蒸碢大公馆 Crab Fairy " 海鲜蒸气火锅真系令人印象深刻。唔止食材新鲜、肉质弹牙,环境优美,服务态度亦好好。我真系好满意呢次嘅用餐体验,而且好期
"蟹仙海鲜蒸碢大公馆 Crab Fairy "🦀🦀
而呢间餐厅呢,就绝对将呢件事做到极致⭐⭐
介绍下我食咗嘅海鲜。首先有蒸大红虾,大红虾鲜🦐🦐
总括而言,呢间 "蟹仙海鲜蒸碢大公馆 Crab Fairy " 海鲜蒸气火锅真系令人印象深刻。唔止食材新鲜、肉质弹牙,环境优美,服务态度亦好好。我真系好满意呢次嘅用餐体验,而且好期待下次再嚟呢度😜😜