2023-10-17
又到咗食大闸蟹嘅好季节🤤🤤 今次嚟到尼间超抵食嘅餐厅,每人送三只大闸蟹,够晒分量,起码四两半呀,仲要无限时任饮任食高汁牛颈脊同海鲜鸡煲,唔系唔冲呀嘛❗️季节限定牛颈脊套餐 $328/位🦀 大闸蟹三只鲜味十足已经好基本,重点系佢嘅大闸蟹只只都爆晒膏,净系见到都流晒口水,食落满口都系蟹膏同蟹汁,又啖啖肉,仲香甜爽口,正< 4.5/5 >🐓 海鲜鸡煲食完蟹,鸡煲就滚起,时间啱啱好,海鲜鸡煲唔系浪得虚名,有齐晒虾、蚬、鲍鱼,虾同鲍鱼都劲大只,虾好鲜甜,鲍鱼厚肉又够弹牙,至于鸡肉都好大旧,肉质都唔会太鞋,仲有啲豆卜金菇等配菜,味道带辣极惹味< 5/5 >🥩 任食火锅 - 肉类清得七七八八系时候加汤打边炉,加咗猪骨汤捞埋啲汁已经劲香,牛颈脊肉味浓厚,肉质结实口感好好,另外仲有牛小排、牛肩胛、豚肉,牛小排油花比较多,入口即溶,至于牛肩胛就比较有咬口,而豚肉肉味都好香浓,厚度切得刚好< 5/5 >🍲 任食火锅 - 配料虽然我系食肉兽,但都要食吓其他嘢嘅,何况佢啲配料都咁吸引,有自家制嘅鱼皮饺、韮菜饺、木耳猪肉饺等等,皮薄馅靓,鱼皮饺个皮好香鱼味,仲有墨鱼滑
季节限定牛颈脊套餐 $328/位
🦀 大闸蟹三只
< 4.5/5 >
🐓 海鲜鸡煲
< 5/5 >
🥩 任食火锅 - 肉类
< 5/5 >
🍲 任食火锅 - 配料
虽然我系食肉兽,但都要食吓其他嘢嘅,何况佢啲配料都咁吸引,有自家制嘅鱼皮饺、韮菜饺、木耳猪肉饺等等,皮薄馅靓,鱼皮饺个皮好香鱼味,仲有墨鱼滑、鱼片、鱿鱼、牛舌、猪红、蒟蒻尼啲特别嘢,当然唔少得各式各样嘅丸类、菜类、面类,每样都好多款式,一款食一旧都饱晒,质素都中上㗎
🍧 甜品
最后当然唔少得食雪糕啦,分别有芒果、曲奇、士多啤梨雪糕,有好多果蓉喺入面㗎,除咗雪糕,竟然仲有泡芙,好味好味
🧃 饮品
打边炉都一定要饮嘢嘅,尼度可以任饮啤酒添,有ICE、麦啤、黑啤,多多都可以饮,仲有汽水、忌廉沟鲜奶、柠檬茶、乌龙茶、凉粉冰、果汁等,任君选择
+ plus 10% service charge
—。—
顺便提提,四人同行当中有当月寿星,仲有一份免费皇牌或澳洲和牛套餐,我本人就系寿星🤣 仲要一人一个印花,储够廿个即送日本A4和牛套餐,有冇人想陪我储下印花 🙈🙈
好味👅:4/5
服务💁🏻♀️:4.5/5