2024-11-13
成日去开尖沙咀汉口道都见到呢间装修得美美既饼店,入面唔单止装修靓,打卡一流。入面既食物都好精美,入面既甜点款式都好多, 有曲奇,SCONE, 罐子蛋糕,蝴蝶酥等等。今次我就买了几款回家食,同大家分享下先香印青提豆乳轻奶油罐子蛋糕 $50呢个款系 期间限定的,所以当然要买来试下。最上面果层是香印青提,食入口好甜又爽口多汁。下层是由豆乳,奶油, 蛋糕等一层一层咁整成,好有层次感。食入口啖啖都好满足,而且又唔会腻,好出色焦糖脆饼榛子朱古力软心曲奇 $45呢个焦糖脆饼我平时都好钟意的,配上曲奇的外层酥脆,同埋入面朱古力软心真系超夹开心果流心麻糬牛油松饼 $45松饼是用了意大利开心果酱制成,所以好香,入面仲有我最爱的麻糬,令到成个松饼更出色。而外层是铺了开心果粒粒,令到食入口更香坚果味同埋口感更好食。手工榛子铁罐礼盒🍪 $128曲奇礼盒入面含有三种口味,分别系原味嘅榛子牛油、海盐黑朱古力同伯爵茶。曲奇都带有浓浓的牛油香,食入口口感酥脆,好好食。而我自己就最钟意伯爵茶味,茶味浓浓,岩晒配咖啡一齐食。铁罐礼盒外型都好靓,岩晒自用或送礼尖沙咀汉口道5-15号汉口中心地下9A号舖
今次我就买了几款回家食,同大家分享下先
香印青提豆乳轻奶油罐子蛋糕 $50
焦糖脆饼榛子朱古力软心曲奇 $45
手工榛子铁罐礼盒🍪 $128
铁罐礼盒外型都好靓,岩晒自用或送礼
尖沙咀汉口道5-15号汉口中心地下9A号舖