2018-09-27 104 浏览
同朋友去观塘骆驼漆工厦买买bb野,买完野就顺道黎左呢间鲜‧港式串烧吧食晚饭。呢间餐厅环境开扬,空间感十足。入座后我地就开始点野食。望一望点餐纸,都几多食物选择,除左串烧外,仲有前菜,小食,炸物,甜品、套餐、海鲜冷盘 ,生蚝,刺身等。优越海鲜盘 - 有花螺、蛏子王、大蚬、海虾、生蚝。花螺肉质爽口,蛏子王又大又肥美,大蚬鲜甜口,大虾弹牙滑爽,生蚝好creamy。虎皮尖椒 - 香辣爽口,好惹味。厚切牛脷串 – 够晒厚身,肉质爽口弹牙而且滑嫩,唔会靭,牛味浓富肉汁,唔会过咸。羊架 -肉质软稔,鲜味多汁,唔会干争争,调味刚刚好,羊腥味唔会讲太重。窝仔腊味饭 - 一上台热辣辣,香喷喷,饭粒口感粒粒分明,腊肠甘香、油脂丰腴,唔会油腻。日本芒果雪葩 - Sorbet芒果味几浓,甜甜地,好清新好fresh

虎皮尖椒 - 香辣爽口,好惹味。