2024-03-05
海鲜清蒸最能够食得出新唔新鲜,又可以食到海鲜原有嘅鲜味。睇吓呢到嘅海鲜啱唔啱呀妈胃口先🤭🔸尊贵海鲜套餐🦞🦀🦐 $449今次拣呢个套餐,部分自选嘅配搭可二选一,但我哋交俾店员帮我哋拣当日嘅是日靓海鲜,店员果然无介绍错😋🔸菲律宾奄仔蟹🦀❗️重点推介一❗呢只爆膏奄仔蟹🤩 金黄嘅蟹膏加埋实净蟹肉无得顶😍奄仔蟹同龙虾都超多膏🤤🔸澳洲青年龙虾🦞‼️重点推介二‼️就系超juicy弹牙嘅龙虾😍 睇相都见到肉汁丰富,咬落仲好弹牙鲜嫩🤤🔸加拿大野生海虾🦐海虾大只鲜甜又爽口,特别系虾头啲膏🤤🔸台湾九孔鲍、韩国斧山珍珠蚝🦪鲍鱼好新鲜蒸得啱啱好唔韧,珍珠蚝肉饱满又鲜甜。得到鲍鱼波板糖一枝😂🍭🔸台湾花尾龙趸片🐟龙趸片蒸得唔嚡,店员控制蒸嘅时间掌握得好好👍🏻🔸蟹皇大元贝🔸野生青口、刀贝蚌食晒咁多款海鲜后就上蔬菜篮🥬,果然细心有均衡饮食🤭粥底一直吸收紧蒸海鲜嘅鲜味,食到最后先系精粹!🍲🔸椰汁炖雪燕 $138食到饱饱?仲未完🤭 店员温馨提示,如果用转数快或现金埋单,会送价值$138嘅椰汁炖雪燕。甜品系另一个胃更系食埋佢🤣 食完热辣辣嘅蒸气锅,食返碗冻嘅椰汁炖雪燕好舒服,唔会太甜啱晒口味😋环境有梳化座,唔会好迫可以慢慢食。基
今次拣呢个套餐,部分自选嘅配搭可二选一,但我哋交俾店员帮我哋拣当日嘅是日靓海鲜,店员果然无介绍错😋 🔸菲律宾奄仔蟹🦀
❗️重点推介一❗呢只爆膏奄仔蟹🤩 金黄嘅蟹膏加埋实净蟹肉无得顶😍 奄仔蟹同龙虾都超多膏🤤
🔸澳洲青年龙虾🦞
‼️重点推介二‼️就系超juicy弹牙嘅龙虾😍 睇相都见到肉汁丰富,咬落仲好弹牙鲜嫩🤤 🔸加拿大野生海虾🦐
海虾大只鲜甜又爽口,特别系虾头啲膏🤤 🔸台湾九孔鲍、韩国斧山珍珠蚝🦪
鲍鱼好新鲜蒸得啱啱好唔韧,珍珠蚝肉饱满又鲜甜。 得到鲍鱼波板糖一枝😂🍭 🔸台湾花尾龙趸片🐟
龙趸片蒸得唔嚡,店员控制蒸嘅时间掌握得好好👍🏻 🔸蟹皇大元贝 🔸野生青口、刀贝蚌 食晒咁多款海鲜后就上蔬菜篮🥬,果然细心有均衡饮食🤭 粥底一直吸收紧蒸海鲜嘅鲜味,食到最后先系精粹!🍲 🔸椰汁炖雪燕 $138
食到饱饱?仲未完🤭 店员温馨提示,如果用转数快或现金埋单,会送价值$138嘅椰汁炖雪燕。甜品系另一个胃更系食埋佢🤣 食完热辣辣嘅蒸气锅,食返碗冻嘅椰汁炖雪燕好舒服,唔会太甜啱晒口味😋 环境有梳化座,唔会好迫可以慢慢食。 基本上蒸海鲜嘅过程全由店员主理,完全唔需要担心控制时间火候嘅问题,负责坐响到食就足够🤭 店员亲切又有礼貌,服务真系值得一赞😊👍🏻 连呀妈都话正😆 下次想轻松食海鲜,都会嚟蟹仙😋
🐾猫奴足迹🐾
🌐蟹仙海鲜蒸碢大公馆 (铜锣湾)
📍铜锣湾谢斐道500号维安商业大厦地下至1楼