2021-12-17
鲜美有质素 值得encore嘅寿司店~~~好不容易辛苦工作 挨到了星期五 当然要好好慰劳自己一番 一收工就过咗嚟尖沙咀呢边同好朋友一齐食寿司~~~呢间寿司店之前未试过 朋友极力推介 就决定试下 餐牌选择都几多 仲有晚市omekase拣 最后我们就选择了两款寿司盛盒 两款军舰 和一个手卷🍣~~~-松。寿司盛盒-原条海鳗寿司盛盒~~~两款式盛盒嘅鱼生质素都很不错 尤其喜爱甜虾 三文鱼 熟虾 海鳗 甜蛋等等 甜虾🦐肥厚大只 三文鱼幼嫩无筋 熟虾 鲜味唔冰鲜感 海鳗香甜 而 甜蛋就够湿润 寿司饭入边亦都加入左赤醋 感觉特别开胃 而虎虾天妇罗手卷味道亦不错 整体来讲佢哋虾嘅质素都好高 无论系刺身 熟食 定系天妇罗 三者都感觉不错~~~特盛蟹肉蟹膏军舰特盛香葱吞拿鱼腩军舰~~~两款军舰里面 个人更加偏爱香葱吞拿鱼腩 虽说蟹肉蟹膏亦不错 但吞拿鱼腩鱼鮨味非常浓郁 入口有种鱼油满满嘅感觉 令人想一再encore🐟~~~鮨乐 (尖沙咀)尖沙咀加连威老道12号加连威大厦地舖
-松。寿司盛盒
-原条海鳗寿司盛盒
特盛蟹肉蟹膏军舰
特盛香葱吞拿鱼腩军舰
~~~
鮨乐 (尖沙咀)
尖沙咀加连威老道12号加连威大厦地舖