2020-01-10
叫得Pastaholic,佢嘅意粉一定要好出色既。试过之后,果然无令我失望!头盘先黎个洋葱汤同沙律。洋葱汤有煲林晒啲洋葱碎,除咗有洋葱香仲食到洋葱嘅甜味。沙律汁都好食,唔系一般嘅沙律醋,夹埋新鲜嘅沙律菜,系开胃之选。意粉试咗两款,一款系鲜制意粉一款系普通意粉。松叶蟹肉榄油鲜制意系期间限定既,所以点都要试一试。新鲜做嘅意粉同平时嘅果然系有啲唔同,口感比较好。配埋佢个橄榄油汁,能够沾满酱汁咁食意粉好满足。落单时无留意唔到佢有大量嘅火箭菜,好彩我对rocket 无咩抗拒,加埋新鲜制嘅意粉又几好食~蟹肉以$108嘅价钱来讲都算系咁啦哈哈!呢个期间限定值得一试!芦笋带子意粉,有重重嘅芦笋,如果钟意食芦笋嘅你一定要试!带子份量都不过不失,配埋蒜香,令意粉更加滋味。值得一提嘅系佢嘅意粉,系有烟韧有咬口既,唔会煮到林晒,我非常欣赏!果然系做意粉嘅专家~相信系香港好少地方可以食到唔系林晒嘅意粉。食完意粉又点少得试埋佢个Pizza,叫咗两个细Pizza,呢个size几好,唔会太大食唔晒又可以试多几款味。Margarita 系经典之选,配以新鲜水牛芝士,好味!另外都想是巴马臣火腿Pizza,夹埋大量生菜够晒
松叶蟹肉橄榄油鲜制意粉
芦笋带子蒜香榄油意粉
食完意粉又点少得试埋佢个Pizza,叫咗两个细Pizza,呢个size几好,唔会太大食唔晒又可以试多几款味。Margarita 系经典之选,配以新鲜水牛芝士,好味!另外都想是巴马臣火腿Pizza,夹埋大量生菜够晒Fresh。最令人赞美系佢个批底,手制Pizza就系有呢种好处,睇佢个样都知,一啲都唔油腻,仲有面粉既烤香味!佢唔系簿批,但都做到呢种无油腻感既批底,以呢个价钱黎讲十分抵食!
Margarita
嘢饮叫左杯Mojito Kiwi,好fresh,食呢餐饮岩晒!仲有杯热既芒果煎茶,好香嘅芒果味,有啲似水果花茶。
Mojito
Pastaholic 既环境都好舒适,架埋啲靓靓led橙系几有意式餐厅feel。呢个价钱呢个质素,下次一定会再食过!!