2024-04-08
识食梗系去鲤鱼门食海鲜,唔止海鲜特别新鲜,仲有无敌海景,好有风味🤩同朋友拣左尊贵海鲜套餐 $449/位,一于黎个超丰富海鲜大餐!!👏——✧台湾花尾龙趸片肉质爽脆,油脂丰富,果然系鱼中之王💯✧加拿大野生海虾肉质弹牙,好有鲜味🤤✧台湾九孔鲍鱼 口感厚实, 比个size惊艳到😳超大只!✧韩国斧山珍珠蚝 最钟意食蚝,蚝肉质肥美,蒸得刚好🥰✧蟹皇大元贝 元贝肉质饱满,加入蟹粉滋味满满😍.✧大西洋野生青口弹牙带点咬口,有少少海水味更显青口鲜味😚✧纽西兰刀贝蚌肥美鲜甜,嫩滑爽口🤪.✧澳洲青年龙虾一食落去已经感受到鲜味,估唔到仲有满满虾膏,超浓郁滋味👍✧野生奄仔蟹 最期待系呢只蟹,有啖啖蟹膏,蟹肉都好多,再拆埋蟹脚食,超满足~~净系食蟹同龙虾都值回票价啊~🤩✧有机蔬菜篮有娃娃菜、粟米同唐生菜,新鲜翠绿,为大餐解一解腻~.✧粟米排骨粥 加入左各种海鲜嘅精华,粥底浓郁鲜甜! 我就觉得唔加葱同菜甫都好好食~钟意浓味嘅都可以随意调较口味😋.✧椰汁雪燕 甜度刚好,又滋补,为晚餐划上完美句号🤤--我地仲加左一樽竹蔗茅根$74 share饮,清热解渴,系开胃之选☺️蟹仙海鲜蒸气石碢唔止海鲜新鲜,店员仲好热心服务,帮忙
——
✧台湾花尾龙趸片肉质爽脆,油脂丰富,果然系鱼中之王💯
✧加拿大野生海虾肉质弹牙,好有鲜味🤤
✧台湾九孔鲍鱼 口感厚实, 比个size惊艳到😳超大只!
✧韩国斧山珍珠蚝 最钟意食蚝,蚝肉质肥美,蒸得刚好🥰
✧蟹皇大元贝 元贝肉质饱满,加入蟹粉滋味满满😍
✧大西洋野生青口弹牙带点咬口,有少少海水味更显青口鲜味😚
✧纽西兰刀贝蚌肥美鲜甜,嫩滑爽口🤪
✧椰汁雪燕 甜度刚好,又滋补,为晚餐划上完美句号🤤
我地仲加左一樽竹蔗茅根$74 share饮,清热解渴,系开胃之选☺️蟹仙海鲜蒸气石碢唔止海鲜新鲜,店员仲好热心服务,帮忙蒸海鲜之余又会细心介绍每样海鲜特色之处,服务100分!