讲起鲤鱼门食海鲜,大部份人都会去咗牌坊𠮶边,今日就想介绍大家嚟到三家村码头呢边新开嘅一间全海景蒸气海鲜餐厅🌊原来老细系做海鲜入口生意🔥🔥全港七成嘅青蟹都系由佢进口,黎呢度就食到第一手到港既靓海鲜啦✌🏼🥰而家套餐仲做紧半价,性格比极高😙我哋叫咗最入门级嘅海鲜套餐($449)总共有十样嘢食🥰罕有藻食绿膏蟹🌱🦀当日好好彩,识到好罕有嘅菲律宾大绿膏蟹,爆膏不特止,蟹肉劲结实,一疏疏蟹肉放入口,仲要系重皮蟹,出边街市绝对买唔到🫶🏻太平洋馒头蟹🍞🦀第一次食咁可爱嘅馒头蟹,原来最大只只可生长到五吋,蟹肉虽然唔多,但系极鲜甜,甜到好似落咗调味咁,意犹未尽😙野生琵琶龙虾🦞深海战车琵琶虾味道浓郁,肉质弹牙,个人觉得真系好食过龙虾呢👍🏻加拿大野生大赤虾🦐又系非常难得嘅巨型野生大赤虾,食到海虾嘅鲜味,仲有膏添😋蟹黄大元贝🦀 又系第一次食到嘅组合,听店员讲啲蟹黄系用几只蟹先精挑到咁多蟹黄😍😍蒸完之后见到黄金色精华,元贝杯又胀卜卜,成只好似识发光咁,一啖饮咗啲蟹黄原汁,齿颊留香,元贝蒸得刚好,鲜甜滑溜👏🏻大西洋野生青口🌊不愧为野生青口, 打开仲见到有海草,一放入口好似食咗成个大西洋咁🐳🐬🐟纽西兰刀贝蚌🪸刀贝入口弹

纽西兰刀贝蚌🪸刀贝入口弹牙,肉质爽口鲜甜,蒸出嚟嘅精华好多,好似海鲜汤咁🤩🤩

韩国斧山珍珠蚝🦪同台湾九孔鲍鱼🐚一样鲜味十足,食完海鲜之后,仲有有机蔬菜篮🥗原汁蒸蔬菜,保留左蔬菜嘅原味同水份,超级甜呀👅👅

唔好以为咁就完,仲有仲有最后所有精华都落入咗下面既粥底🍲由一开始嘅生米已经煮成一锅香喷喷嘅芋头粟米海鲜粥🤪🤪捞埋香葱同埋菜谱,直程停唔到口食咗两碗🥰

餐厅其他地方都有分店,点解要推介你哋嚟呢间呢,餐厅地点真系超级好🏖️🏝️有无敌大海景,出边仲有露台位置可以俾大家吹住海风饮杯酒🍹🍸仲有私人海景房添啊,约朋友或者公司食饭一流😎