2024-06-09 10 浏览
有点饿决定同同事两个谂住附近食点什么,最后经过发现未试过嘅小店,简单干净三个位,见有位就呢间吧。望住忙碌嘅人来人往,自己可以舒舒服服,叹个久违了的焗薯,沙律,贝果跟coffee,真系好chill呀。惊喜发现柠檬同咖啡可以共融,之前系旅行试咗橙啡,今次柠啡都要试,店长推介的,他们用上鲜柠檬自家腌制还加埋蜜糖,中和咖啡酸度,阵阵柠檬香,入口微酸随后咖啡脓脓带点甘,几特别。同事就选咗海盐焦糖热咖啡,佢话都好脓焦糖味大过咸味。肉碎芝士焗薯,仲有芝士烟肉,我反而想试波菜三文鱼。沙律更是精彩,每日精选每日8款比客拣呀,超吸细心配搭出息,我哋食咗蜜糖烟鸭胸萍果沙律,同埋慢煮鸡胸牛油果沙律,亦都试咗有肠仔长通粉做嘅沙律,单拼或双拼又或再贪食多拼也可,如果加$25 还是是日靓汤。酱汁我就较喜欢香橙罗勒酱,好清新香甜。 个人好喜欢贝果见同松饼,仲要好多口味手作贝果,点样都要试试最后拣咗一款 紫菜肉松及抹茶松饼分享,一分为两肉松满满,咬一口贝果,紫菜味充斥口腔,抹茶松软香,掂。

2024-06-06