2019-08-11 426 浏览
呢日要喺鲗鱼涌🐠上全日堂,所以lunch都喺呢头解决,呢头果然系商业区,所以一到lunch time(其实一点都未够)间间餐厅都排满哂人,好彩见到有间小店相对地少人,等咗五分钟到就入得。舖仔细细坐满哂人,有lunch menu,见天气太热所以叫捞面食,食汤面应该会全程爆汗。叫咗🍋柠檬鸡翼拌面($48),同埋冻罗汉果茶(+$3)。等咗无耐就上菜喇,鸡翼有4大只,有微微嘅柠香,但食落就无乜柠檬味,下面嘅拌面啲颜色望落就好似好咸,但实际又ok,面质几弹牙,份量够👌到放学都未饿🤣。饮品就叫咗冻罗汉果茶,好少餐厅有,个味甘甘哋唔太甜,都唔错,但如果冻啲会好啲。总括嚟讲,如果我喺呢头返工都应该间唔时会嚟呢间小店食晏,午餐价钱喺呢区算抵,味道唔错,楼面得一个姐姐负责哂全部工作,但都好好礼貌好迅速👍🏻。

2019-08-09