2022-08-19
嚟呢度食过好多次lunch,今日第一次试晚餐,呢个餐系期间限定嘅夏祭menu,啲嘢食精致又好味,同朋友食得好开心呢~😋✨西班牙红虾帆立贝多士好惊艳!🥰🥰最近令我最impressive嘅食物。我觉得用鲜甜嚟形容都唔够,一食落口𠮶吓就想大嗌:「好好食呀!」🍤带有少少金粉嘅酱油果冻、西班牙红虾同北海道帆立贝,三者加埋嘅味道丰富得嚟层次好分明,加埋香脆的酸种多士,完美!强烈建议餐厅摆落恒常menu,好想之后都有机会食到😭🥺其实坊间唔少呢类配搭酸种多士嘅菜式,但好多时都系华而不实,一食就知明明唔夹但格硬凑埋一齐,花巧对我嚟讲系无用,味道先系重点。就好似前菜嘅唐扬炸鸡沙律,圆碌碌似小丸子,食落比平时嘅炸鸡有肉汁。✨冷稻庭乌冬小巧精致,想疯狂吹奏面头嘅蕃茄,系餐厅自家渍嘅蕃茄,酸甜开胃,一啖咬落去juicy到喺口里面爆晒汁🤤🤤明明已经都几饱,食完又开返个胃,因为之后到我最期待嘅重头戏—粟米雪糕🍦✨北海道粟米雪糕、汤叶用北海道牛奶本嘅粟米雪糕好浓郁呀!连形状都整到迷你粟米咁,好可爱。汤叶即系腐竹,雪糕底下米白色嘅汁系豆浆加腐竹煮成,淡淡豆香,粟米雪糕𢳂埋一齐食好夹。☀️夏祭Menu:唐扬炸鸡沙律马里兰蟹
✨西班牙红虾帆立贝多士
✨冷稻庭乌冬
✨北海道粟米雪糕、汤叶
☀️夏祭Menu:
唐扬炸鸡沙律
马里兰蟹肉天妇罗
烧乌贼串、手指橘莎莎
牛肋肉/羊架
溏心蛋、豚肉
樱花虾冷稻庭乌冬/西班牙红虾海胆生蛋酱油拌饭
北海道粟米雪糕、汤叶