2022-07-18
鲗鱼涌想试某一间银器西餐厅但已经full Booking,见到呢间小店都有啲好平就一于试一试啦,夜晚价钱大概都系百零蚊,要另外加$40就有汤同面包,因为唔太肚饿所以冇加到,所以净系嗌咗主菜同甜品,价钱都唔系话好贵但都唔算平,走𠮶种家庭温馨路线,份量都比较少,食完喇系唔太饱㗎🤣🤣🍴 茴香羊架跟薯蓉 $158 另收加一 (7/10)份量唔多,羊架有3支,不过每旧都好细件,羊架肉质比较扎实啲,但煎得几好,啱啱好五成熟,油脂几香,有羊味但唔会太臊。薯蓉系冇调味好纯粹嘅薯仔味,都系冇加牛油,盐同香草净系薯仔味🤣🤣🍴 美国安格斯牛西冷配沙律 (200g) $168 另收加一 (7.5/10)牛扒煎到五成熟,真系好薄身,手指一节长度再一半,唔算太有口感,牛扒有事先调味,肉质都淋身,有少少牛味,个蘑菇酱好香,好浓蘑菇味,有少少忌廉味,几好食。冇要到饭同埋薯蓉,要咗沙律,都新鲜嘅,有紫薯条,一个南瓜一条青葵,感觉到烧得几好几饭到食物嘅原味。食完系唔太饱🤣🍴 朱古力心太软 $38 (7/10)心太软朱古力味浓,唔会太甜太苦,质感比较湿润,黏口,略嫌外皮唔够脆。🍴是日蛋糕 海盐焦糖香蕉蛋糕 $40 (7.
🍴 茴香羊架跟薯蓉 $158 另收加一 (7/10)
🍴 朱古力心太软 $38 (7/10)
🍴是日蛋糕 海盐焦糖香蕉蛋糕 $40 (7.5/10)
海盐焦糖好香,带少少得苦,唔会太甜,蛋糕好香浓嘅香蕉味,入面有啲合桃,蛋糕湿度刚好,呢个几好食几香。
推荐指数: 7.5/10
整体来讲食物都几好食,份量比较精致少少,价钱都唔算话平但又唔系贵,OK的坐得都几舒适,店员服务都好有礼貌好好,都值得再去。