2023-09-03
最近去咗一间位于中环由日本主厨主理既鳗鱼专门店。店内面积少,座位唔多,但胜在够舒服,食物同服务同样高质,建议要先预约。👍🏻👍🏻👍🏻鳗鱼重 $420据知鳗鱼系日本直送而且即叫即㓥,以日本顶级纪州备长炭烧,制作相当认真。 鳗鱼重可以拣蒲烧或者白烧鳗鱼,我地拣左蒲烧,炭香味亦十足。外皮烧到焦脆,鳗鱼汁浓稠稍带甜味,肉质肥美嫩滑弹牙💯。鳗鱼重仲包括鳗鱼茶碗蒸、鳗鱼高汤啫喱(小钵)、日式清汤,好丰富😍。鸡腿串烧 $50鸡肉串睇落有啲干,食落竟然嫰滑多汁😚。月见鸡肉棒 $68免治鸡肉肉汁软腍,跟甜酱油同埋原粒🥚蛋黄,沾上香浓既蛋浆食既滑口又惹味。和牛串 $140牛肉味浓而且入口即溶,油脂丰富富口感,正。白烧鳗鱼串 $110用左🤏🤏盐调味,保留鳗鱼原本既鲜甜,食落一啲都唔腥,要赞系冇刺骨,啖啖肉入口😁。👍🏻鳗鱼厚烧玉子 $150一层一层既玉子烧整得松软多汁,蛋味香浓滑溜,卷入蒲烧鳗鱼粒,层次感丰富,好味!
👍🏻👍🏻👍🏻鳗鱼重 $420
鸡腿串烧 $50
鸡肉串睇落有啲干,食落竟然嫰滑多汁😚。
月见鸡肉棒 $68
和牛串 $140
牛肉味浓而且入口即溶,油脂丰富富口感,正。
白烧鳗鱼串 $110
👍🏻鳗鱼厚烧玉子 $150