2017-09-30 611 浏览
#fridayla_northpoint⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🈵吉野家-鰻重🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🈵Yoshinoya-うなじゅう🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀香港吉野家既鰻魚飯都推出左一段時間,不過每次去開都售罄😥😥 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀之前去日本就成日都見到😳但都無試到總覺得山長水遠去到食吉野家唔喺甘抵😂⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀而呢排難得L小姐同我竟都不約而同地,分別喺唔同分店食到鰻重😍超有緣分!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀一於好好品嘗一番🤤🤤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣所謂鰻重,即是在日式便當盒中,以白飯作底,放上鰻魚,再淋上醬汁🤤🤤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣而香港吉野家就賣緊兩款鰻重,基本款和特盛,豐儉由人;而且會分別用紫菜同蛋絲墊住鰻魚,再多幾重口感。由落單到食得,唔駛5分鐘,可以話喺快捷及心血來潮過下口癮既最佳之選😎😎⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀1⃣鰻重💲54💭鰻魚本
#fridayla_northpoint
🈵吉野家-鰻重
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🈵Yoshinoya-うなじゅう
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
香港吉野家既鰻魚飯都推出左一段時間,
不過每次去開都售罄😥😥 ⠀⠀⠀⠀⠀
之前去日本就成日都見到😳但都無試到
總覺得山長水遠去到食吉野家唔喺甘抵😂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
而呢排難得L小姐同我竟都不約而同地,
分別喺唔同分店食到鰻重😍超有緣分!
一於好好品嘗一番🤤🤤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘快人快語💘💘💘⠀ ⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀

1⃣鰻重💲54
💭鰻魚本人同相片8成相似😍食落分量都唔少
💭由於不是即燒既關係😌肉質偏淋
💭味道稍微鹹些少,但加分位喺難得唔腥😍
💭而且灑d七味粉上面更添風味😍😍
💭紫菜同蛋絲分量十足🤤食完整體都算滿足 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔘整體而言基本款喺抵食🤣🤣
🔘而特盛版😳同價位可以試紅磡三河屋既鰻丼
🔘炭火即燒,鰻魚嫩滑,油脂又足🤤🤤
🔘but小店唔方便喺硬傷😳要食好西就要花d功夫

◤吉野家 ◥ ⠀ ⠀